To Μαξίμου τρίζει

Την ώρα που ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το σκληρότερο πακέτο μέτρων από την εποχή που μπήκαμε στην παγίδα των Μνημονίων, η εμπλο­κή, ύστερα από κατάθεση, των Μεϊμα­ράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη σε «ξέ­πλυμα» δημιουργεί νέο πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υπουργοί που κατηγορούνται ότι ξέ­πλυναν 10 δισ. ευρώ μέσω αγοραπω­λησιών ακινήτων και βουλευτές του ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μονοπωλούν
το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ η τρόικα ετοιμά­ζεται να μας «φορέσει» ρύθμιση για αυτόματη μείωση μισθών και συντάξε­ων εάν η χώρα δεν ........
πιάσει τους δημοσι­ονομικούς στόχους.
Τη δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι κουμπάρος του προέδρου της Βουλής τον εμπλέκει σε οικονομικό σκάνδαλο βάσει κατάθεσης που έχει δώσει στις εισαγγελικές αρχές ακολούθησαν αυ­τομάτως πολλά σενάρια, πολλές φήμες και ακόμη περισσότερα ερωτήματα:
♦ Γιατί βγήκε τώρα αυτή η υπόθεση, όταν το ΣΔΟΕ τη γνώριζε εδώ και έναν σχεδόν χρόνο;
♦ Ποιον εξυπηρετεί; Μήπως την κυ­βέρνηση, που μεταθέτει το ενδια­φέρον του κόσμου από τα μέτρα στη σκανδαλολογία;
♦ Πώς γίνεται να «ξεπλυθούν» 10 δι­σεκατομμύρια ευρώ (ένα αδιανόητο, μυθικό ποσόν, το οποίο δημιουργεί σοβαρότατο ερώτημα για την ακρί­βεια της καταγγελίας), χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τίποτα;
♦ Γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου τη δη­μοσιοποίηση του θέματος ή όχι;
♦ Μήπως αυτοί που έδωσαν τα στοι­χεία ήθελαν να δημιουργήσουν πολιτι­κό πρόβλημα χτυπώντας τον τρίτο πο­λιτειακό παράγοντα της χώρας;
Όλα αυτά δεν αφορούν, προφα­νώς, τη δημοσιοποίηση του θέματος από την κυριακάτικη εφημερίδα «Real News», η οποία έκανε απλώς τη (δη­μοσιογραφική) δουλειά της.
Το θέμα είναι πως πολλοί θέτουν ερωτήματα είτε από αμηχανία, είτε από ειλικρινές ενδιαφέρον, είτε για... δικούς τους λόγους. Ας επιχειρήσου­με λοιπόν να φωτίσουμε λίγο αυτή την υπόθεση.
Άγνοια
Το ρεπορτάζ θέλει το Μέγαρο Μα­ξίμου να έχει άγνοια για το θέμα μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, οπότε άρχι­σαν να δημοσιοποιούνται στοιχεία του στο Διαδίκτυο. Ο πρωθυπουργός το έμαθε ενώ βρισκόταν στη Ρώμη, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πάπα Βενέδικτο.
Ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο Βαγγέ­λης Μεϊμαράκης, βρισκόταν στο Στρα­σβούργο, απ’ όπου μίλησε τηλεφωνι­κά με συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κα­μία ανάμειξη με το θέμα. Μίλησε και με τους δυο άλλους πολιτικούς αρχη­γούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Βενιζέλο και Κουβέλη, και τους διαβε­βαίωσε ότι ήταν έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί προκειμένου να αποδείξει ότι είναι αθώος.
Η εμπλοκή του ονόματος του προέ­δρου της Βουλής σε ένα τέτοιο σκάν­δαλο δημιούργησε πραγματικό πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μεϊμαράκης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τη Ν.Δ., πολύ περισσότερο στη συγκεκρι­μένη φάση, καθώς εξελέγη με τη με­γαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Τα μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ήταν δύο:
♦ Το ένα στο εσωτερικό, όπου την πιο κρίσιμη στιγμή μια κατηγορία για χρη­ματισμό πολιτικ
Keywords
Τυχαία Θέματα