Telegraph: Στα Διεθνή Δικαστήρια η Ελλάδα για τα υποβρύχια που «γέρνουν»

Αγωγή ύψους 7 δισ. ευρώ φέρεται να κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση κατά της ThyssenKrupp Marine και της Abu Dhabi Mar που πούλησε στην Ελλάδα 4 υποβρύχια που δεν έπλευσαν ποτέ, αναφέρει η Telegraph.

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, αναφέρεται πως η ελληνική
κυβέρνηση διεκδικεί αποζημίωση 7 δισ. ευρώ από την ThyssenKrupp Marine Systems και την Abu Dhabi Mar, την αμυντική βιομηχανία και το ναυπηγείο που είναι υπεύθυνα για την παραγγελία.

Στα έγγραφα των 200 σελίδων που εστάλησαν στο Διεθνές Δικαστήριο Διακανονισμών, αναφέρεται ότι η διεθνής θέση της Ελλάδας και η θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ υπονομεύτηκαν από την αποτυχία των εταιρειών να παραδώσουν τα υποβρύχια.

Στην Telegraph, μιλά και πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης των υποβρυχίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα είναι τόσο ευαίσθητο που θα μπορούσε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές αξιώσεις από τους Αραβες και τους Γερμανούς, επειδή τα υποβρύχια είναι συνδεδεμένα με τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, τη θέσης της στο ΝΑΤΟ και το γεγονός ότι η χώρα περιμένει την οριστικοποίηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που έχει φέρει αρκετούς επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στους φυσικούς πόρους της».
Keywords
Τυχαία Θέματα