Road Show: Πείτε μας αν θα μείνετε στο ευρώ για να δούμε αν θα επενδύσουμε!

«Θα μείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ; Αν δεν έχουμε μια πλήρη εικόνα, δεν μπορούμε να κάνουμε τον οποιοδήποτε σχεδιασμό για επενδύσεις στη χώρα σας!». Αυτή ήταν η συνεχής ερώτηση των διαχειριστών δεκαπέντε επενδυτικών κεφαλαίων, που συμμετείχαν στο road show, το οποίο διοργάνωσε η Beta Χρηματιστηριακή, σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρία Exotix Limited, στο διάστημα 23 – 25 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτικών κεφαλαίων, που αντιπροσωπεύουν funds
15 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρακολούθησαν παρουσιάσεις 9 εισηγμένων εταιριών...
, ενώ είχαν παράλληλα συναντήσεις για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, του PSI και την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Πρόκειται για funds από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, τα οποία δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες ή σε αγορές, που είναι σε κατάσταση distress, όπως η ελληνική.
Οι διαχειριστές εστίασαν την προσοχή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να αποκτήσει και πάλι ανάπτυξη, καθώς, όπως έιπαν, «χωρίς ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας».

Ο Ευάγγελος Χαρατσής, διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακής, σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών αυτή την περίοδο τόνισε την μετά από καιρό ζωηρή διάθεση να διερευνηθούν επενδυτικές ευκαιρίες από την πλευρά των ξένων επενδυτών όχι μόνο σε επίπεδο χρέους, αλλά και σε επίπεδο αγοράς μετοχών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Exotix, Peter Bartlett, ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές να εξετάσουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους πριν το κομβικό χρονικό σημείο του Μαρτίου. «Πιστεύω ότι οι διορατικοί επενδυτές ενδεχομένως θα καταγράψουν σημαντικές αποδόσεις σε ομόλογα και μετοχές. Αν και η ελληνική πολιτική και οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει αυξημένες επιφυλάξεις στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι στις ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει ορθή διαχείριση, το πρόσφατο ταξίδι μας βοήθησε στην επανόρθωση αυτής της αντίλήψης», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του βρετανικού χρηματοοικονομικού οίκου.

24h.gr
Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας πατώντας εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα