Qatargate: Ελεύθερος υπό όρους και ο Κοτσολίνο...


Μαρία Ψαρά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Αντρέα Κοτσολίνο που κατηγορείται για την υπόθεση του QatarGate στο Βέλγιο.

O Koτσολίνο είχε... διαφύγει στην Ιταλία πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια επικαλείτο τον συνωστισμό στις φυλακές των Βρυξελλών προκειμένου να μην εκδοθεί. Τελικά το ένταλμα σε βάρος του απεσύρθη, ο Κοτσολίνο ήρθε οικειοθελώς στις Βρυξέλλες και έκτοτε κρατείτο μέχρι

το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει για την τύχη του.

Τελικά, σήμερα αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών:

«Στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φερόμενης ως διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία κινήθηκε από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και διευθύνεται από έναν ανακριτή στις Βρυξέλλες, ο Αντρέα Κοτσολίνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την Ιταλία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου γύρω στις 3.00 μ.μ.. Παρουσιάστηκε οικειοθελώς στους ανακριτές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας, οι οποίοι τον ανέμεναν στο αεροδρόμιο.

Ο Κοτσολίνο ανακρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία προτού οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος απήγγειλε σήμερα το απόγευμα κατηγορίες σε βάρος του κ. Αντρέα Κοτσολίνο για διαφθορά στο δημόσιο, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα γίνει σήμερα καμία περαιτέρω ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για την υπόθεση αυτή».

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα