«PSI, ευφορία, ανάταση και… γενικός ξεσηκωμός»!

Δια χειρός Αλιθέρση

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και η απόλυτη συμφωνία τους για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση… των 200 δις ευρώ από την τρόικα, ανάμεικτα ήταν συναισθήματα που επικράτησαν μεταξύ των κατοίκων –ιθαγενών και μη- της χώρας!


Ήδη εκ μέρους των αστέγων, πεινασμένων, νεόπτωχων, άνεργων, απασχολησιμων, εργαζόμενων και ......συνταξιούχων εκφραστήκαν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις, η ελπίδα και η πίστη ότι θα αλλάξει η μοίρα τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις τους, λόγω της πρωτοφανούς σε ύψος… βοήθειας που θα λάβουμε σαν χώρα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βρουν σύγχρονη πράσινη στέγη οι άστεγοι, για να γίνει και η πράσινη ανάπτυξη πράξη, θα καταργηθεί η απασχολησιμότητα και θα εκλείψει η ανεργία. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπροσώπων τους, οι κατώτεροι μισθοί τουλάχιστον σε πρώτη φάση βέβαια δεν θα ξεπερνούν τα χίλια ευρώ. Όμως γρήγορα θα δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις και σύντομα θα φτάσουν τα χίλια πεντακόσια!

Αύριο αναμένεται να κάνει αναλυτικές δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να αναφερθεί με λεπτομέρειες και σε άλλα φλέγοντα θέματα, όπως αυτό της Υγείας. Όμως από σήμερα άφησε να διαρρεύσει ότι όλοι οι Έλληνες θα απολαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα διπλασιαστούν τουλάχιστον οι κλίνες των νοσοκομείων, όλοι οι άνεργοι γιατροί θα προσληφθούν άμεσα, τα δε νέα νοσοκομειακά φάρμακα, που αγοράστηκαν, ύστερα και από τη μεγάλη προσπάθεια της επιστημονικής ομάδας του κ. Λοβέρδου, με έκπτωση έως και 99%, θα δωριστούν άμεσα σε τεταρτοκοσμικές χώρες, που τα έχουν άμεση ανάγκη. Όλοι οι γιατροί θα μπορούν κατά την κρίση τους να συνταγογραφούν ελεύθερα και φυσικά μόνο πρωτότυπα φάρμακα. Οι εισαγωγές όλων των αντιγράφων τους θα απαγορευτούν δια νόμου.

Ταυτόχρονα σχεδόν μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κοινή στάση των τεσσάρων, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση, ώστε τα χρήματα του δανείου να πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση, το προεδρείο της ΟΤΕ (Ομοσπονδία Τραπεζιτών Ελλάδος), κήρυξε γενικό συναγερμό και ξεσηκωμό καθ’ άπασαν την επικράτεια, ενάντια στα άδικα μέτρα κατά του κλάδου τους, που αποφάσισε το κυβερνητικό κουαρτέτο και θα εισηγηθεί στη Μέρκελ και τους τροϊκανούς ο Πρωθυπουργός Παπαδήμος!

Ήδη το προεδρείο, με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί δεν υπήρχε χρόνος, δρομολόγησε μια σειρά από άμεσες Ενέργειες.

Η πρώτη κίνηση της ΟΤΕ ήταν να διαγράψει ισόβια από μέλος της τον πρωθυπουργό Παπαδήμο, που τους την έφερε έτσι. Στο αιτιολογικό της διαγραφής υπάρχουν βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί εναντίον του, ο πιο επιεικής εκ των οποίων είναι: «φίδι κολοβό»! Βαρείς επίσης ήταν και αυτοί κατά του Γιώργου, που η ΟΤΕ θεωρεί ότι τους εξαπάτησε, λέγοντάς τους ότι λεφτά υπάρχουν. Ένας από τους πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου, που μπορεί να αναφερθεί, είναι κάτι… μεταξύ σουπιάς κα
Keywords
Τυχαία Θέματα