OpenAI: Οι υπάλληλοι που σταμάτησαν ένα εταιρικό πραξικόπημα


Η απειλούμενη μαζική έξοδος υπαλλήλων σταμάτησε μια επίδοξη ανταρσία και βοήθησε στην αποκατάσταση του Άλτμαν, μέρες μόνο μετά την απομάκρυνση του για αδιευκρίνιστες αιτίες από την ηγεσία της εταιρείας.

Το Business Insider συνέταξε

μια λίστα με μερικούς από τους πιο σημαντικούς υπαλλήλους στο OpenAI, σύμφωνα με γνώστες και παρατηρητές.

Καθώς οι υπάλληλοι της Open AI γιόρταζαν την επιστροφή του Διευθύνοντος Συμβούλου Σαμ Άλτμαν με ξέφρενο πάρτι στα γραφεία, ο μηχανικός λογισμικού της OpenAI Στίβεν Χαϊντέλ ήταν απασχολημένος με το να αποκρούει δημόσια τις προτάσεις του CEO της Salesforce, Μαρκ Μπενιόφ.

Η Χαϊντέλ ήταν ένας από τους περισσότερους από 700 υπαλλήλους του OpenAI που η απειλή τους για έξοδο σταμάτησε μια επίδοξη ανταρσία σε μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης της Silicon Valley. Για ένα δευτερόλεπτο φαινόταν ότι το χάος στο OpenAI θα οδηγούσε σε μια φρενίτιδα τροφοδοσίας ταλέντων μεταξύ των αντιπάλων του OpenAI που επί μήνες πολεμούσαν για ένα περιορισμένο σύνολο ανθρώπων που πραγματικά ξέρουν πώς να κατασκευάζουν μοντέλα AI και σχετικά εργαλεία. Τώρα με τη θριαμβευτική επιστροφή του Άλτμαν, ο άλλοτε και μελλοντικός πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πιο δυνατός από ποτέ.

Ποιοι είναι λοιπόν οι κορυφαίοι υπάλληλοι στο OpenAI; Αν και δεν είναιπλήρης λίστα, εδώ είναι μερικά από τα πιο ταλαντούχα στελέχη της εταιρείας.

Το Business Insider εξέτασε επίσης τους λιγότερο γνωστούς υπαλλήλους του OpenAI, τα δημόσια επιτεύγματά τους και μίλησε με υπαλλήλους και παρατηρητές για να φτάσει σε μια λίστα με σχεδόν 50 υπαλλήλους που έχουν κεντρικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Το insider επιβεβαίωσε ότι εργάζονται σήμερα στην εταιρεία και οι συνεισφορές τους είναι αξιοσημείωτες.

Mira Murati

Mira Murati: Η Murati ηγείται της ομάδας τεχνολογίας στο OpenAI. Μηχανολόγος μηχανικός, προηγουμένως εργάστηκε στη Leap Motion και στην Tesla δουλεύοντας στο Model X. Η Murati εντάχθηκε στο OpenAI το 2018 ως ερευνήτρια και προήχθη σε CTO το 2022. Μεγάλωσε στην Αλβανία όπου ανέπτυξε ένα πάθος για τα μαθηματικά και την επιστήμη , η οποία οδήγησε σε μια υποτροφία για σπουδές στον Καναδά και τελικά στις ΗΠΑ. Υπό την ηγεσία της στο OpenAI, οι ομάδες της κυκλοφόρησαν το ChatGPT, καθώς και το πρόγραμμα δημιουργίας εικόνων Dall-E και πολλά άλλα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Brad Lightcap

Brad Lightcap: Ο Lightcap είναι ο COO του OpenAI και επιβλέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις λειτουργίες. Διαχειρίζεται επίσης το OpenAIs startup fund. Πριν ενταχθεί στο OpenAI, ο Lightcap ήταν συνεργάτης στο Y Combinator και ηγήθηκε πρωτοβουλιών χρηματοδότησης και λειτουργίας στο Dropbox.

Jason Kwon: Ο Kwon είναι ο Chief Strategy Officer στο OpenAI. Πριν ενταχθεί στο OpenAI, ήταν ο γενικός σύμβουλος στο Y Combinator’s Continuity Fund και βοηθός γενικός σύμβουλος στην Khosla Ventures.

Wojciech Zaremba: Ο Zaremba είναι συνιδρυτής στο OpenAI. Προηγουμένως ήταν επιστήμονας στο Facebook AI Research και εργάστηκε ως μέλος του Google Brain υπό την επίβλεψη του καθηγητή Geoffrey Hinton και του Ilya Sutskever.

Alec Radford: Ο Radford προσλήφθηκε το 2016 από μια μικρή εταιρεία AI που ίδρυσε στον κοιτώνα του. Είναι υπεύθυνος για πολλές από τις βασικές καινοτομίες που εκτόξευσαν το OpenAI στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα τεχνητής νοημοσύνης. Βοήθησε μάλιστα στη δημιουργία του όρου «γενικά προεκπαιδευμένος μετασχηματιστής» από τον οποίο προέρχεται το όνομά του το ChatGPT.

Peter Welinder: Ο Welinder είναι ο αντιπρόεδρος προϊόντων και συνεργασιών στο OpenAI. Είναι στην εταιρεία για επτά χρόνια και ξεκίνησε ως επικεφαλής ερευνητής. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής προσπάθειας της εταιρείας για τη ρομποτική και γρήγορα ανέβηκε στην ιεραρχία για να ηγηθεί των προσπαθειών προϊόντων και εμπορευματοποίησης του OpenAI, που περιλαμβάνουν το GPT-4, το ChatGPT, το OpenAI API, το Codex και το Github Copilot.

Anna Makanju: Η επικεφαλής των παγκόσμιων υποθέσεων του OpenAI που τον περασμένο χρόνο διέσχισε τον κόσμο μαζί με τον Άλτμαν για συναντήσει με παγκόσμιους ηγέτες σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το μέλλον της ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Andrej Karpathy: Επιστήμονας ερευνητής και ιδρυτικό μέλος της ομάδας OpenAI. Το 2016, εργάστηκε στη βαθιά εκμάθηση για παραγωγικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητριών εικόνων. Εργάστηκε επίσης με προσπάθειες πρώιμης πρόσληψης και τη διάρθρωση της εταιρείας. Έφυγε το 2017 για την Tesla, όπου εργάστηκε ως Senior Director για θέματα τεχνητής νοημοσύνης, επικεφαλής της ομάδας υπολογιστικής όρασης για το Autopilot της Tesla. Επέστρεψε στην OpenAI το 2023.

Ilya Sutskever: Ο συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της OpenAI, η πρώιμη έρευνα του Sutskever βοήθησε να γίνουν δυνατά τα μοντέλα AI της εταιρείας.

Michael Petrov: Ένας ανταγωνιστής του OpenAI αποκάλεσε τον Petrov “πιθανώς ο καλύτερος μηχανικός μετά τον Greg [Brockman]”

Miles Brundage: Ο Brundage εντάχθηκε στο OpenAI το 2018 αφού υπηρέτησε στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ με έμφαση στην κλιματική αλλαγή. Είχε επίσης μια θητεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ήταν ερευνητής πολιτικής τεχνητής νοημοσύνης.

John Schulman, συνιδρυτής του OpenAI, επικεφαλής της ομάδας ενισχυτικής μάθησης της εταιρείας

Srinivas Narayanan: Αντιπρόεδρος Εφαρμοσμένης Τεχνητής Νοημοσύνης κορυφαίων προσπαθειών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των ChaptGPT και API

Scott Grey: Ένας πρώην υπάλληλος του OpenAI είπε για τον Grey ότι είναι “τους κορυφαίους 30 στον κόσμο για πυρήνες GPU”

Bob McGrew: Αντιπρόεδρος Έρευνας

Che Chang: Γενικός Σύμβουλος του OpenAI

Lillian Weng: Επικεφαλής Συστημάτων Ασφαλείας

Mark Chen: Επικεφαλής του Frontiers Research

Barret Zoph: Συνοδηγεί την ομάδα μετά την εκπαίδευση του OpenAI

Peter Deng: Αντιπρόεδρος Καταναλωτικών Προϊόντων στο OpenAI

Jan Leike

Evan Morikawa

Steven Heidel

Jong Wook Kim: τεχνικό επιτελείο, δούλεψε CLIP και Whisper.

Tao Xu: τεχνικό προσωπικό, δούλεψε στο GPT4 και στο Whisper

Christine McLeavey: τεχνικό προσωπικό, με συνεισφορές σε προϊόντα που σχετίζονται με τη μουσική

Christina Kim: τεχνικό επιτελείο

Christopher Hesse: τεχνικό επιτελείο

Heewoo Jun: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Alex Nichol: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

William Fedus: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Ilge Akkaya: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Vineet Kosaraju: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Henrique Ponde de Oliveira Pinto: τεχνικό επιτελείο

Aditya Ramesh: τεχνικό προσωπικό, ανέπτυξε το DALL-E και το DALL-E

Prafulla Dhariwal: ερευνήτρια

Hunter Lightman: τεχνικό επιτελείο

Harrison Edwards: ερευνητής επιστήμονας

Yura Burda: ερευνήτρια γλώσσας μηχανής

Tyna Eloundou: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Pamela Mishkin: ερευνήτρια

Casey Chu: ερευνητής

David Dohan: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Aidan Clark: ερευνητής

Raul Puri: ερευνητής επιστήμονας

Leo Gao: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Yang Song: τεχνικό προσωπικό, έρευνα

Giambattista Parascandolo

Todor Markov: Ερευνητής μηχανικής μάθησης

Nick Ryder: τεχνικό επιτελείο

Jakub Pachocki: Διευθυντής Έρευνας

Keywords
Τυχαία Θέματα