O Βενιζέλος απειλεί τα κακά παιδιά

Όσο καταρρέει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ και πληθαίνουν οι πληροφορίες για πρώην ηγετικά στελέχη που αποστασιοποι­ούνται από το εγχείρημα της ανασύ­στασης, τόσο πληθαίνουν τα ερωτή­ματα για την επιβίωση του κόμματος. Πολλοί, ακόμα και σε δημόσιες ανα­φορές τους, θεωρούν το ΠΑΣΟΚ ήδη νεκρό πολιτικά, ενώ παράλληλα το «σκουλήκι» της ματαιότητας έχει ήδη αρχίσει να κατατρώει και την ηγε­τική ομάδα. Η αγωνία για τη στάση των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφο­φορία για τα μέτρα, πιθανότατα
την ερχόμενη εβδομάδα, είναι έκδηλη και επιχειρεί να καλυφθεί πίσω από...........
«εργασιοθεραπεία» των βουλευτών, τους οποίους ο πρόεδρος του κόμμα­τος επιχειρεί να εμπλέξει στον έλεγ­χο του κυβερνητικού έργου μέσω επιστολών.
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ ότι ακόμα και ο πολύ σίγουρος για τον εαυτό του Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για την πο­ρεία του εγχειρήματος και σκέπτε­ται να «τα βροντήξει κάτω» και να φύγει. Αφορμή για τα συχνά έντονα – συναισθηματικά – ξεσπάσματά του έχουν δώσει οι συχνές - πυκνές δια­φοροποιήσεις βουλευτών σε διάφο­ρα ζητήματα και κυρίως οι συνεχείς απειλές κάποιων να καταψηφίσουν τα μέτρα. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι «υπαρξιακές» απορίες του προέδρου του κόμματος για το αν πρέπει να εμ­μείνει στην προσπάθεια επιβίωσης και ανάκαμψης του κόμματος είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ή μια επί της ουσίας σκέψη για το πού βαδίζει το πράγμα.
Η αλήθεια είναι ότι τα συντριπτικά εκλογικά αποτελέσματα αλλά και η οργισμένη αντίδραση Βενιζέλου επί δικαίων και αδίκων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Ούτε μπορούν πια να «διασκεδαστούν» και οι πολλές ακατανόητες και μονομερείς αποφά­σεις Βενιζέλου, που έθεσε αυτόματα και χωρίς διαβούλευση όλο το στελε­χικό δυναμικό σε… αφωνία.
«Δεν αντέχω να είμαι σ’ ένα κόμ­μα που δεν μπορώ να καταθέσω την άποψή μου κι ας είναι μειοψηφία. Δεν διεκδικώ αξιώματα, χόρτασα απ’ αυτά, αλλά να μπορώ να λειτουργώ πολιτικά» επισημαίνει στέλεχος που έχει αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό και εμφανίζεται να «φλερτά­ρει» πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως δεν μοιάζει να ασχολείται με όσους οι τε­λευταίες εκλογές περιθωριοποίησαν, εκτιμώντας ότι ελάχιστα περιθώρια πολιτικής «ανάστασης» υπάρχουν για παλιότερα πολιτικά στελέχη, όχι μό­νο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα, λόγω της πολιτικής συγκυρίας. Τον ενδιαφέρει όμως να μην εμφανίζεται ένα μικρό αλλά πλήρως αποσυντονισμένο και κατακερματισμένο κόμμα. Ο «τσαμπουκάς» βουλευτών, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Δριβελέγκας, που ουσιαστικά «μπλόκαραν» την ψηφο­φορία για τη σύμβαση με τη Siemens, αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις αυτών αλλά και άλλων όπως ο Μίμης Αν­δρουλάκης και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν οριζόντια μέτρα και περικοπές, προ­καλούν ιδιαίτερο προβληματισμό.
Η διαβούλευση…
Η ηγετική ομάδα θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί η εσωτερική διαβού­λευση και όλη αυτή η φούρια των βου­λευτών να κοινοποιήσουν την άποψή τους δε
Keywords
Τυχαία Θέματα