FT: Τρελή κούρσα των ελληνικών ομολόγων μετά το Eurogroup

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τελικά έρχεται. Ίσως» γράφουν οι Financial Times συνοψίζοντας την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Αλλά ακόμη και αυτό το αμφίσημο μήνυμα που έστειλε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ήταν αρκετό συμπληρώνει η εφημερίδα, για να στείλει τα δεκαετή ομόλογα της Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει κάτω από το
8% για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2015 και βρίσκονται στο 7,68%, σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση 55 μονάδων βάσης την Τρίτη...

Η πορεία των ομολόγων δείχνει ότι οι επενδυτές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup και τις υποσχέσεις των υπουργών της Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του χρέους τις επόμενες εβδομάδες.

Αν και το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χρέους το διακρατούν οι δανειστές, οι αποδόσεις παραμένουν μία καλή ένδειξη για την αντιμετώπιση των αγορών απέναντι στη χώρα που τώρα ξεκινά το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Τη Δευτέρα οι δανειστές της Ελλάδας, συμφώνησαν να προσυπογράψουν την αξιολόγηση του προγράμματος στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ανακούφιση του χρέους της χώρας, βασικό αίτημα της αριστερής κυβέρνησης και του ΔΝΤ.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν ανώτατο όριο πληρωμών για τόκους, παράταση προθεσμίας εξόφλησης, και την επιβολή μορατόριουμ στις αποπληρωμές. Αλλά οι πιστωτές ήταν φειδωλοί στις λεπτομέρειες, έδωσαν μόνο την υπόσχεση να καταλήξουν σε τεχνικές λεπτομέρειες τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το ονομαστικό κούρεμα του χρέους πάντως, παρέμεινε σταθερά εκτός συζήτησης.

Πηγή: Financial Times
Keywords
Τυχαία Θέματα