552 παίκτες στο EURO – Γιουβέντους, Λίβερπουλ και Αγγλία στην κορυφή των συμμετοχών

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 24 ομάδων, κάτι που σημαίνει πως συνολικά 552 ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στα γήπεδα της Γαλλίας. Από που προέρχονται όμως όλοι αυτοί οι παίκτες;

«Πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται Γιουβέντους και Λίβερπουλ αφού έχουν τους περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Συγκεκριμένα τόσο η «Μεγάλη Κυρία»...
όσο και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, θα δουν συνολικά 12 παίκτες τους να μετέχουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ ακολουθούν η Τότεναμ με 11 παίκτες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 10 και οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Φενέρμπαχτσε με 9 ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα, η Πρέμιερ Λιγκ επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 139 ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της χώρας, εκ των οποίων οι 103 στην Πρέμιερ, 31 στην Τσάμπιονσιπ, τέσσερις στην League One και ένας στην League Two.

Στη 2η θέση βρίσκεται η Γερμανία, η οποία θα δει 65 ποδοσφαιριστές του EURO να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της ενώ 56 παίκτες από τα ιταλικά γήπεδα θα βρεθούν στη Γαλλία.

Οι 23 παίκτες της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας και της Σουηδίας αγωνίζονται σε 13 διαφορετικούς συλλόγους ενώ η μοναδική εθνική ομάδα που δεν έχει παίκτη σε σύλλογο του εξωτερικού, είναι αυτή της Αγγλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα