1 χρόνος αριστερά ψέματα – Η… ελπίδα πέθανε

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ
Οι μεγαλοπρεπείς κυβιστήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην ελληνική πολιτική σκηνή και δυστυχώς οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον κανόνα που θέλει τα κόμματα όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση να τάζουν πολλά και στο τέλος να μην πράττουν καμία από τις υποσχέσεις τους.
Οι προσδοκίες που καλλιέργησαν για το «νέο» και το «διαφορετικό» οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ήταν υψηλές.... Ο κύριος Τσίπρας έταξε τα πάντα και δεν εφάρμοσε ούτε χιλιοστό από τις περίφημες εξαγγελίες του. ΕΝΦΙΑ, βασικός μισθός, 13η σύνταξη και τόσα άλλα που ακούγονται μάλλον σαν ουτοπία πλέον.
Απολύτως τίποτα από τα θεμελιώδη που είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν υλοποίησε. Καμία ουσιώδη υπόσχεσή του με οικονομικό βάρος δεν τήρησε!
Η διαβεβαίωση ότι «το μνημόνιο θα καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο» όχι μόνο δεν έλαβε χώρα, αντιθέτως με ένα νόμο και ένα άρθρο πέρασε το τρίτο μνημόνιο, με… το τέταρτο να παραμονεύει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε η πιο αντιλαϊκή και επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Προωθήθηκαν οι πιο ωμές νεοφιλελεύθερες επιλογές με ζοφερές συνέπειες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στις εκλογές του Γενάρη, με πολλές σημαίες, μεταξύ των οποίων ήταν ο τερματισμός της λιτότητας και των υφεσιακών μέτρων.
Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του κατώτατου μισθού, φιλολαϊκά μέτρα στα εργασιακά, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων και διάφορα άλλα.
Τελικά όχι μόνο δεν πάγωσε τις ιδιωτικοποίησεις, αλλά ξεπούλησε 14 αεροδρόμια στη γερμανική FRAPORT, έναντι χαμηλού κόστους.
Ο ΕΝΦΙΑ έγινε πατριωτικό καθήκον, η άδικη φορολόγηση συνεχίζεται, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό μπήκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους τοκογλύφους δανειστές.
Μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ υποθηκεύοντας δημόσια φιλέτα, όπως οι υδρογονάνθρακες στο… περίφημο »ΤΑΜΕΙΟ ΣΟΙΜΠΛΕ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε την τροπολογία για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην Ελλάδα, ενώ εισηγήθηκε, υποστήριξε και τελικώς ψήφισε το νόμο για την ιθαγένεια, βάζοντας ταφόπλακα στην έννοια του ελληνικού Εθνους, της φυλής και της ορθοδοξίας.
Επίσης αποδόμησε τον θεσμό της οικογένειας περνώντας τον κατάπτυστο νόμο με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, όπως σωστά έλεγε, πριν μήνες ο αντιμνημονιακός Α. Τσίπρας». Όμως το «Go back» δυστυχώς για την Ελλάδα έγινε «Ευχαριστούμε για το νέο Μνημόνιο»!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτά τα λόγια, που έκανε έναν ολόκληρο λαό να τον ψηφίσει: «Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι» και «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς». «Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα!» «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα!» «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης».
Τι είπαν προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Θα προχωρούσαν σε άμεση διαγραφή του χρέους
Δεν θα έπαιρναν νέο δάνειο – Υπέγραψαν ένα νέο κατάπτυστο δάνειο 86 δις ευρώ
Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ
Θα έδιναν 13η σύνταξη
Υπόσχονταν «σεισάχθεια»
Καταδίκαζαν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Οι πολίτες τον πίστεψαν. Εβλεπαν ένα καθαρό πρόσωπο που δεν είχε καμία σχέση με το παλαιοκομματικό κατεστημένο που διέλυσε την Ελλάδα και θεώρησαν πως ο Αλέξης μαζί με την ομάδα του θα έβγαζαν τη πατρίδα μας από την ζοφερή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Ο Αλέξης, για τον αντμνημονιακό Αλέξη μιλάμε πάντα, τα είχε όλα και θα μπορούσε να προσφέρει στη πατρίδα του έχοντας απέναντί του το σάπιο παλαιοκομματικό σύστημα -που δεν μπορούσε να του αντισταθεί. Προτίμησε απλώς να εξομοιωθεί μαζί του υιοθετώντας τις μεθόδους του για να εδραιώσει, όπως νόμισε, την ισχύ του. Έπαιξε όμως και έχασε…
Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο και κάποιες άλλες αντιμνημονιακές κορώνες του Αλέξη:
Αλέξης Τσίπρας 11 Νοεμβρίου 2012: Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας
Αλέξης Τσίπρας 15 Οκτωβρίου 2013 στο STAR: «Δε θα υπάρχει μνημόνιο από το βράδυ των εκλογών»
Αλέξης Τσίπρας 11 Μαΐου 2014 στο Έθνος της Κυριακής: «Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι» και «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς»
Αλέξης Τσίπρας 15 Φεβρουαρίου 2015: «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα!» «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης»
Σε προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια Α. Τσίπρας διαβεβαίωνε: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Π. Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος είχει θέσει τρεις «κόκκινες γραμμές», για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: να μη γίνουν υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, να γίνει σεβαστός ο ρόλος της Ορθοδοξίας και να βρεθεί μια ελάχιστη συνεννόηση για τα θέματα της φορολογίας, δηλαδή να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Που είναι όμως η σθεναρή αντίσταση του Πάνου Καμμένου στα εθνικά θέματα; Που είναι οι υποσχέσεις για κατάργηση του μνημονίου;
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν, αν όχι το κυρίαρχο, τουλάχιστον ένα από τα σημαντικότερα προεκλογικά συνθήματα του Σύριζα και των ΑΝΕΛ κατά την προεκλογική περίοδο. Όπως όμως συνέβη με το «σκίσιμο» των Μνημονίων και τα νταούλια που θα βαρούσε ο Σύριζα και θα χόρευαν οι αγορές, έτσι και στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καμμένος υποχώρησε, με τον ελληνικό λαό να βάζει για άλλη μια φορά πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη…
Αυτές είναι οι »επιτυχίες» της συγκυβέρνησης που υποσχέθηκε δημοκρατία, και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα δεσμά του μνημονίου…
ithesis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα