Υπερ-ικανοποιημένος ο Alonso από τη βελτίωση της McLaren

Σταθερά βήματα προς τα μπροστά συνεχίζει να κάνει η McLaren. Η σημερινή ημέρα είναι σίγουρα θετική για την ομάδα του Woking, η οποία είδε μάλιστα τους Jenson Button και Fernando Alonso στις θέσεις 10 και 12 στο σημερινό FP2. Η πίστα της Σαγκάης δεν είναι ό,τι καλύτερο για το βρετανικό μονοθέσιο, ενώ και πάλι υπήρχαν προβλήματα αξιοπιστίας, κυρίως με το ERS του Ισπανού, που αντικαταστάθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, ο δις

Παγκόσμιος Πρωταθλητής δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από τη βελτίωση που παρουσιάσει η MP4-30, η οποία διαθέτει κάποια νέα εξαρτήματα για το τρίτο φετινό Grand Prix.

Ήταν σίγουρα καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Ήταν ωραίο να βλέπεις τον χρονομετρημένο γύρο και να τρέχεις στη μέση των ομάδων. Αν σκεφτείτε ότι, πριν από έναν μήνα στην Αυστραλία, ήμασταν 33 δευτερόλεπτα μακριά από το προ-τελευταίο μονοθέσιο, είναι απίστευτο αυτό που κάνει η ομάδα. Είναι εξαιρετικό, απολαμβάνω την κάθε περίοδο.

Προφανώς, ξεκινήσαμε λίγο στα χαμηλά, έτσι ήταν λίγο πιο εύκολο να βελτιωθούμε γρήγορα, αλλά η ομάδα είναι τόσο επικεντρωμένη και αποφασισμένη να βελτιωθεί γρήγορα, όμως εδώ δεν έχουμε τόσες πολλές αναβαθμίσεις. Υπάρχουν μόνο μερικές, αλλά όλες λειτουργούν όπως περιμέναμε και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στις μεσαίες ομάδες. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και σίγουρα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος και να καταλάβουμε ότι οι άλλοι αύριο, στις κατατακτήριες, θα βγάλουν περισσότερη δύναμη, όπως είδαμε σε Αυστραλία και Μαλαισία, έτσι δε νομίζω ότι είναι πιθανό το Q3. Σίγουρα, ο στόχος είναι το Q2 και να τερματίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο κοντά στους βαθμούς.

Η McLaren έχει φανερό πρόβλημα στο power unit, έτσι έχει αναγκαστεί ν’ αλλάξει εξαρτήματα με υπερβολικά γρήγορο ρυθμό. Με τους πολύ σφιχτούς κανονισμούς γύρω από τα διαθέσιμα κομμάτια, ο Alonso υποστηρίζει πως οι ποινές θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες.

Αυτό δεν πηγαίνει καλά. Δεν ακολουθούμε μια κανονική γραμμή. Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε ότι σε κάποιους αγώνες θα πρέπει να ξεκινάμε από το πίσω μέρος έχοντας ποινές. Αλλά, αυτά είναι δοκιμασίες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Ναι, θα τιμωρηθούμε· δεν ξέρω πότε, αλλά θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα