Ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου της Audi που θα παράγει συνθετικά καύσιμα αιθανόλης και βενζίνης [w/video]

H Audi στο φετινό International Technology WorkshopAudi future lab: mobility ανάμεσα στα προϊόντα που ανακοίνωσε ήταν καιτα νέα συνθετικά καύσιμα αιθανόλης και βενζίνης. Σήμερα η Audi ανακοινώνει

ότι ξεκινά τις εργασίες κατασκευής του εργοστασίου που θα παράγει αυτά τα καύσιμα

Το e-gas εργοστάσιο βρίσκεται στη περιοχή της πόλης Werlte και η Audi γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει συνθετικά καύσιμα αιθανόλης και βενζίνης.

Η συνθετική βενζίνη (αιθανόλη) και το συνθετικό πετρέλαιο θα δημιουργούνται μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία με την χρήση CO2 που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει μεγάλες διάφανες σωλήνες μήκους 100 μέτρων που γεμίζουν με νερό. Οι σωλήνες αυτές γεμίζουν ταυτόχρονα με γενετικά τροποποιημένα κυανοβακτηρία.

Αποτέλεσμα, είναι με την χρήση του ήλιου, τα βακτήρια να αντιδρούν με το CO2 και να παράγουν αυτό που λέει η Audi, e-ethanol (βενζίνη) και e-diesel. Σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρία, ένα αυτοκίνητο που θα καταναλώνει ένα από τα δύο καύσιμα θα εκπέμπει την ίδια ποσότητα CO2, που εκπέμπει ένα υβριδικό αυτοκίνητο.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι δύο αυτοί νέοι τύποι καυσίμων, θα βγούνε στην αγορά στα τέλη του 2013, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο θα χρησιμοποιεί το CO2 που παράγεται από ένα κοντινό εργοστάσιο παραγωγής βιοαερίου. Αυτό το είδος καυσίμου θα καταναλώνει και το Audi A3 TCNG e-gas project.

Keywords
Τυχαία Θέματα