Ξανά με το κοντό μεταξόνιο ο Raikkonen

Ο Kimi Raikkonen ήταν η μοναδική εγκατάλειψη στο Grand Prix τού Abu Dhabi, ύστερα από επαφή που είχε με την Caterham τού Giedo van der Garde στην πρώτη στροφή. Έτσι, δε μάθαμε ποτέ τι απόδοση θα είχε ο οδηγός τής Lotus στην αγώνα, ωστόσο, αν κοιτάξουμε τις κατατακτήριες, ήταν πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τα τελευταία Grands Prix. Ο βασικότερος λόγος όταν ότι η E21 του

είχε πιο κοντό μεταξόνιο, κάτι που βελτίωσε τη συμπεριφορά της στα χέρια τού Φινλανδού.

Ύστερα από τη βελτιωμένη συμπεριφορά τού βρετανικού μονοθεσίου, λοιπόν, η Lotus θα διατηρήσει το κοντύτερο μεταξόνιο για τους τελευταίους αγώνες, με τον Kimi να λέει πως το μονοθέσιο έγινε πιο εύκολο στην οδήγηση και φυσικά να έχει λιγότερη υποστροφή.

Το αυτοκίνητο έχει καλύτερη αίσθηση για ‘μένα και δείχνει να είναι πιο εύκολο στο να πάρω αυτό που θέλω απ’ αυτό. Έχουμε προσπαθήσει ν’ απαλλαγούμε από την υποστροφή, για να πάρουμε περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο, και το μικρότερο μεταξόνιο μας βοηθάει σ’ αυτό,

Ο team-mate τού Raikkonen, ο Romain Grosjean, θα κρατήσει κανονικά το μακρύτερο μεταξόνιο, και ο Πρόεδρος της ομάδας, Eric Boullier, τονίζει πως αυτό δεν είναι κάτι που δυσκολεύει την ομάδα.

Είναι θέμα τού set-up και του να κάνεις το μονοθέσιο όπως ακριβώς το θέλει ο οδηγός. Ο Romain προτιμά κι έχει το μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ ο Kimi θέλει κι έχει το πιο κοντό. Μπορούμε να τρέξουμε και με τα δύο μεταξόνια δίχως προβλήματα, έτσι αυτό θα κάνουμε. Αν κάποιος οδηγός θέλει να κάνουμε ξανά αλλαγή, θα το κάνουμε, όμως δεν είναι μια γρήγορη δουλειά.


[Πηγή: Apex | Photo Copyrights: Steven Tee/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα