Βρέθηκε αμίαντος σε Κινέζικα αυτοκίνητα στην Αυστραλία

Τα κινέζικα αυτοκίνητα δεν έχουνε και την καλύτερη φήμη σχετικά την ποιότητα τους και διαβάζοντας αυτή την είδηση, θα σχηματίσεις ακόμη ασχημότεροι εικόνα γι’αυτά. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (ACCC ) ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 23.000 κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από την Chery και την Great Wall.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα έχουνε μηχανικά εξαρτήματα και φλάντζες στις εξατμίσεις, κατασκευασμένα από αμίαντο, μια καρκινογόνος ουσία η οποία

έχει απαγορευτεί σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Τόσο η Chery όσο και η Great Wall πρέπει να σταματήσουν τις πωλήσεων των J11, J3 και SA220, V240, X240, V200 και X200 αντίστοιχα, ενώ οι ιδιοκτήτες των εν λόγω αυτοκινήτων πρέπει να μην κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή φλαντζών με τα χέρια τους.

Η ανάκληση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις εξαγωγές τους σε όλο τον κόσμο. Εκπρόσωπος της Great Wall δήλωσε στο Bloomberg ότι η ανάκληση δεν θα λειτουργήσει αρνητικά στα σχέδια τους για αύξηση των εξαγωγών. Εκπρόσωπος της Chery δήλωσε ότι από λάθος η εταιρία του έστειλε αυτοκίνητα με αμίαντο στην Αυστραλία, αφού μια παρτίδα που δεν προοριζόταν για εξαγωγή, κατά λάθος πήγε στην Αυστραλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα