Τραυματίστηκε ο Schumacher ενώ έκανε σκι! Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γερμανός! [Συνεχής Ανανέωση, w/videos]

Είναι γνωστή η λατρεία του Michael Schumacher τόσο στις μηχανές, όσο και στο χειμερινό σκι.

Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και ενώ ήταν σε διακοπές στο πολυτελές χειμερινό θέρετρο στο Meribel της Γαλλίας, είχε ένα ατύχημα, αφού έπεσε σε ένα βράχο καθώς έκανε το αγαπημένο του χειμερινό άθλημα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Σύμφωνα με γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην κοντινή Moutiers.

Ο 44χρονος Γερμανός βρισκόταν μόνος του τη στιγμή του ατυχήματος και ήταν σοκαρισμένος αλλά είχε τις αισθήσεις του, με τον τραυματισμό στο κεφάλι, μέχρι στιγμής να αναφέρεται ως σοβαρός, παρόλο που φορούσε κράνος.

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Christophe Gernignon-Lecomte δήλωσε:

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Grenoble. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας”.

Ενώ αργότερα πρόσθεσε:

Το ατύχημα έγινε στις 11:07 τοπική (12:07 ώρα Ελλάδας) εκτός πίστας στο Meribel. Φορούσε κράνος και χτύπησε σε βράχο. Οι τραυματιοφορείς βρίσκονταν κοντά του στις 11:15 τοπική. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το Moutiers. Ήταν σοκαρισμένος, ανήσυχος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Πιθανώς έχουμε να κάνουμε με ένα τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρό.

Η manager τού Γερμανού, Sabine Kehm, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για το περιστατικό:

Ο Michael έπεσε με το κεφάλι όταν ήταν σ’ ένα ιδιωτικό ταξίδι στις Γαλλικές Άλπεις. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και λαμβάνει επαγγελματική ιατρική φροντίδα. Ζητούμε την κατανόησή σας για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δίνουμε συνεχείς πληροφορίες για την υγεία του. Φορούσε κράνος και δεν ήταν μόνος του. Κανένας άλλος δεν είχε εμπλακεί στο περιστατικό.

Ανανέωση 20:10: Οι γιατροί κάνουν λόγο πως η υγεία του Schumacher είναι εκτός κινδύνου και πως περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κλείνουν λέγοντας το ο Schumacher σώθηκε επειδή φορούσε κράνος.

Ανανέωση 23:00: Γαλλικά μέσα αναφέρουν πως ο Γερμανός υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, με μερικά μέσα να κάνουν λόγω πως το χτύπημα να είναι πιο σοβαρό απ’ ό,τι αρχικά πίστευαν οι γιατροί. Στο νοσοκομείο έχει μεταβεί και ο γιατρός Ζεράρ Σαϊλάν, ο οποίος είχε αναλάβει την ιατρική φροντίδα του Schumacher, όταν ο τελευταίος είχε σπάσει το πόδι του στο Silversone το 1999.

30 Δεκεμβρίου

Ανανέωση 00:30: Επιβεβαιώθηκε ότι ο Schumacher βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ήταν σε κώμα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τού Grenoble (αρχικά διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο Moutiers), και θα χρειαστεί άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τον αναισθησιολόγο Gary Hartstein, ο 44χρονος είναι σε τεχνητό κώμα, κάτι που γίνεται σε σοβαρές περιπτώσεις τραυματισμών στο κεφάλι, όπως εξηγεί, καθώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει απώλεια συντονισμού κινήσεων της γλώσσας και του λαιμού.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο όπως διαβάστηκε από τον διευθυντή του νοσοκομείου, Jean Marc Grenier:

Ο κ. Σουμάχερ εισήχθη στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ στις 12:40 μ.μ., μετά από ατύχημα στο σκι στο Meribel, που συνέβη αργά το πρωί. Αφίχθη με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και σε κώμα, ώστε να απαιτείται άμεσα νευροχειρουργική επέμβαση. Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το επόμενο προγραμματισμένο ανακοινωθέν, όπου θα ακολουθήσει και συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει προγραμματιστεί το πρωί της Δευτέρας 11:00 τοπική (12:00 Ελλάδας).

Ανανέωση 12:00: Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου που μόλις τελείωσε:

Όταν έφτασε, είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο και ήταν σε κώμα. Παραμένει ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. Χειρουργήθηκε άμεσα με την διακομιδή του, και προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για το μέλλον του Michael Schumacher. Έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα και η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη. Έχει υποστεί επέμβαση μία μόνο φορά. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τις παρενέργειες, απλά τον προσέχουμε και δουλεύουμε από ώρα σε ώρα. Η κατάστασή του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και είναι σε εντατική φροντίδα. Δουλεύουμε δίπλα του μέρα και νύχτα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γίνει κάποια πρόγνωση. Το κράνος που φορούσε τον προστάτευσε από τα χειρότερα και θα βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός αθλητής. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την οικογένεια του και δεν έχουμε πρόθεση να πραγματοποιήσουμε μια δεύτερη επιχείρηση καθώς δεν αισθανόμαστε ότι είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή. Ακόμα παλεύει για τη ζωή του.

Η βιαιότητα με την οποία χτύπησε το βράχο, αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα ήταν εδώ τώρα. Πιστεύουμε ότι το ατύχημα πρέπει να πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ταχύτητα και κατά τη στιγμή του ατυχήματος ήταν ταραγμένος και δεν ανταποκρινόταν στις ερωτήσεις. Σίγουρα δεν μπορώ να σας πω προς ποια κατεύθυνση πάμε. Θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει ένας γενικός τραυματισμός, αλλά ένας αριθμός από τραύματα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο σοβαρά.

Ανανέωση 13:45: Στις δηλώσεις τύπου του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο Γερμανός, παραβρισκόταν και ο Gerard Saillant, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον Schumacher μετά το ατύχημά του το 1999 στο Silverstone. O ιατρός που έφτασε από το Παρίσι στο νοσοκομείο του Grenoble δήλωσε:

Είμαι εδώ ως φίλος και όχι ως ιατρός, οπότε δεν θα απαντήσω σε καμία ιατρική ερώτηση. Η οικογένεια είναι πολύ ανήσυχη… όλοι είμαστε ανήσυχοι για το συμβάν. Οι ιατροί δεν μπορούν να πουν περισσότερα γιατί θα πρέπει να κάνουν το ένα βήμα μετά το άλλο. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον ίδιο και την αντίδρασή του.

Ανανέωση 19:30: Πολλοί είναι αυτοί που στέλνουν ευχές για τον Πολυπρωταθλητή, και η οικογένειά του αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν με κάθε τρόπο τον 44χρονο:

Μετά από το ατύχημα του Michael στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους κι έστειλαν τις καλύτερες ευχές για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν σπουδαία υποστήριξη. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας μαχητής και δε θα τα παρατήσει.

Ανανέωση 23:00: Κυκλοφορεί video στο Διαδίκτυο που δείχνει την αναχώρηση του Schumacher με ελικόπτερο από το χιονοδρομικό κέντρο. Αρκετοί skiers βρίσκονται στο σημείο, όπως είναι λογικό.


[Πηγή: Europe1 | Photo copyrights: Getty Images, XPB]

Keywords
Τυχαία Θέματα