Το τελευταίο Auto Union Type D twin-supercharger Silver Arrow επέστρεψε στην Audi

Η Audi ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο μουσείο της το τελευταίο Auto Union Type D twin-supercharger Silver Arrow, ένα αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Το αυτοκίνητο μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε πάει στη Ρωσία, και μετά από χρόνια, ο Αμερικάνος Συλλέκτης Paul

Karassik έψαχνε στη Ρωσία και στην Ουκρανία ώστε να βρει 2 από αυτά τα αυτοκίνητα. Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο τα βρήκε στην Αγγλία, τα οποία είχανε μεταφερθεί παράνομα.

Τα αυτοκίνητα ανακατασκευάστηκαν και ο Karassik τα κράτησε στη συλλογή του μέχρι το 1998, όπου η Audi αγόρασε το ένα για να το βάλει στο μουσείο της. Το 2000 το δεύτερο αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν συλλέκτη από την Κίνα, ο οποίος προσπάθησε μερικά χρόνια μετά να του πουλήσει, σε διάφορες δημοπρασίες χωρίς επιτυχία.

Τελικά η Audi το αγόρασε και πλέον έχει τα δύο αυτοκίνητα στο μουσείο της, τα οποία θα βρίσκονται στο μουσείο της Audi, δίπλα από ένα τρίτο αυτοκίνητο το ο οποίο βρέθηκε σε ένα μουσείο αυτοκινήτων στη Ρίγα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα