Το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων για το Audi A1 Sportback

Η Audi  κυκλοφορήσε ένα animation βίντεο που παρουσιάζει το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD/Cylinder-on-Demand) για τα τετρακύλινδρα μοτέρ της.

Είναι η πρώτη φορά μπαίνει τέτοιο σύστημα σε τόσο μικρό κινητήρα, αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι σήμερα επέλεγαν να το βάζουν σε μεγάλα χωρητικότητας μοτέρ και η Audi το είχε ενσωματώσει στον 4,0-λιτρο TFSI των Audi

S6, S6 Avant, S7 Sportback και S8. Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία συναντάται και στον 1,4-λίτρων TFSI τετρακύλινδρο κινητήρα που τοποθετείτε στο Audi A1 και παράγει 135 άλλογα και 250 Nm ροπής, με την κατανάλωση του να είναι μόλις  4. 1 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 109γρ/χλμ., μια μείωση της τάξης των 0.4 λίτρων/100χλμ για την κατανάλωση και 13 γρ/χλμ για τις εκπομπές με τον αντίστοιχο κινητήρα χωρίς το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Παραδείγματος χάρη όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα η εξοικονόμηση ανέρχεται περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Αυτό κάνει τον κινητήρα να πιάνει πλέον τα στάνταρ του Euro 6.

To σύστημα απενεργοποίησης θα λειτουργεί στο φάσμα στροφών 1.400 – 4.000 σ.α.λ με την ροπή να κυμαίνεται από τα 25 έως τα 75 Nm. Μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι δυνατά, οι κύλινδροι 2 και 3 ενεργοποιούνται ακαριαία, προσφέροντας έτσι όλη τη δύναμη του κινητήρα. O κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του VW Group μέσα στο 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο video που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα