Το πρώτο video του ειδικού Renault Megane RS που θα διεκδικήσει το ρεκόρ στο Nurburgring

13:46 1/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα; Το 2011, ένα Renault Megane RS 265 Trophy ολοκλήρωσε έναν γύρο στο Nurburgring, σε χρόνο ρεκόρ για μπροστιοκίνητο αυτοκίνητο: 8:07:97. Το ρεκόρ αυτό, κράτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2014, όταν η Seat ανακοίνωσε πως το νέο Leon Cupra 280, ολοκλήρωσε τον ίδιο γύρο σε μόλις 7:58:44. Στις 8 Απριλίου του 2014, δύο ανανεωμένα

Renault Megane RS, εντοπίστηκαν να γυρνούν στο Nurburgring χωρίς όμως να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, μέχρι που στις 23 Απριλίου, η Renault ανακοίνωσε επίσημα πως θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το ρεκόρ του ταχύτερου μπροστιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nurburgring με ένα ειδικό Megane RS. Η μοναδική teaser φωτογραφία, έδειχνε συνεργασία με την Akrapovic για μία νέα εξάτμιση, με την Michelin για ελαστικά και την Ohlins για την ανάρτηση.

Και τώρα, οι φήμες. Ακούγεται στο διαδίκτυο πως η ειδική έκδοση του Megane RS θα ονομάζεται RS275 R. Θα έχει 275 άλογα και 400 Nm ροπής και θα ολοκληρώνει το sprint στα 100km/h 0.4 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το stock (δηλαδή, 5.6 δευτερόλεπτα) ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η μείωση του βάρους. Πόσο γρήγορο λένε πως θα είναι; Η Renault ακούγεται πως στοχεύει σε έναν γύρο της τάξης του 7:45 που αν επιτευχθεί, θα διαλύσει το ρεκόρ του Leon Cupra 280 (αν και αυτό ήταν το πρώτο που έπεσε κάτω από τα 8 λεπτά και αυτό γράφτηκε στην ιστορία) και θα θέσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά για την Honda και το επερχόμενο Civic Type-R.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν η Renault Sport αποφασίσει να μας αποκαλύψει πληροφορίες ενώ η παρουσίαση του μοντέλου, τοποθετείται στις αρχές του καλοκαιριού (σημειωτέον πως η ανακοίνωση του ρεκόρ του Megane RS Trophy είχε γίνει τις 17 Ιουνίου…).

Keywords
Τυχαία Θέματα