Το νέο Madza3 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

Η νέα γενιά του Mazda3, το οποίο το έχουμε δει σε spy photos, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστεί στην αμερικάνικη αγορά το προσεχές φθινόπωρο και θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας, καθώς ευελπιστούν ότι θα πωλούν περίπου 300.000 αυτοκίνητο μόνο στις Η.Π.Α.

Το νούμερο αυτό είναι αρκετά υψηλό και δεν έχει επιτευχθεί από κάποιο αμάξι της Mazda

από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, με τους αρμόδιους της εταιρίας να μη σχολιάζουν κάτι επί του θέματος.

Το Mazda 3 είναι το best seller με τη νέα γενιά να ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo που διαθέτουν όλα τα τελευταία μοντέλα της Mazda.Θα είναι διαθέσιμο σε 5-πορτο hatchback και 4-πορτο sedan και όπως βλέπουμε, δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Mazda6. Διαθέτει παρόμοια γρίλια με τον μεγάλο αδερφό με χρωμιομένο κάτω μέρος που φτάνει μέχρι τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Οι καθρέπτες είναι τοποθετημένοι στις πόρτες.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα που φορά το CX-5, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο σε σχέση με τη τωρινή γενιά, ενώ μηχανικά θα φορά μια γκάμα SkyActiv κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 155 ίππων. Επίσης θα υπάρχει και γρήγορη έκδοση MPS.

[Πηγή: Αutonews]

Keywords
Τυχαία Θέματα