Το νέο Audi A6 εξελίσσεται μαζί με τα επερχόμενα A7 και A8

Η Audi ετοιμάζει την 5η γενιά του A6 για το 2017 και όπως μας λέει η ίδια, θα είναι ένα μοντέλο που θα θέσει νέα standards για τα μεγάλα Audi. Το νέο A6, εξελίσσεται μαζί με τα επερχόμενα A7 και A8 υπό το συνδυαστικό κωδικό όνομα “C8”. Σχεδιαστικά δε, τα τρία μοντέλα θα μοιράζονται πολλά στοιχεία. Στοιχεία όπως η μεγάλη εξαγωνική γρίλια, τα χαρακτηριστικά LED, η επίπεδη

οροφή και τα φουσκωμένα φτερά, τα οποία έχουμε ήδη δει στο Prologue Concept.

Ειδικότερα όσον αφορά στο 2017 A6, το μοντέλο θα βασίζεται στη δεύτερη γενιά της MLB πλατφόρμας και παρότι οι εξωτερικές διαστάσεις δεν θα αλλάξουν δραστικά, οι προσφερόμενοι χώροι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, θα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, χάρη στην κατασκευή της πλατφόρμας και την χρήση ελαφριών υλικών, το βάρος του βασικού, βενζινοκίνητου A6 αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό του απερχόμενου μοντέλου με παρόμοια οφέλη να υπάρχουν σε διάφορους βαθμούς για όλες τις εκδόσεις του νέου A6.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας, θα κινείται από διάφορους κινητήρες, μεταξύ των οποίων αρκετοί τετρακύλινδροι αλλά και οι νέοι V6 και V8 που ανήκουν στην “Kovomo” οικογένεια που εξελίσσουν από κοινού Audi και Porsche. Επίσης, η γκάμα του A6 θα περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα