Το να μπεις σε ένα Tesla Model S είναι υπόθεση ενός 6-ψήφιου κωδικού

Ο εντοπισμός και το ξεκλείδωμα ενός Tesla Model S είναι κυριολεκτικά υπόθεση ενός 6ψήφιου κωδικού, ο οποίος μπορεί να σπάσει χρησιμοποιώντας “παραδοσιακές” τεχνικές hacking.

Ο Nitesh Dhanjani, σύμβουλος ασφαλείας, ιδιοκτήτης Model S και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με το hacking είπε πως πρόσφατα ολοκλήρωσε μία έρευνα στο Model S και βρήκε αρκετά λάθη και παράθυρα στο σύστημα ασφαλείας του. Πιο συγκεκριμένα, ο Dhanjani είπε πως ενώ το αυτοκίνητο

μπορεί να οδηγηθεί μονάχα αν υπάρχει κλειδί, μπορεί να ξεκλειδώσει μέσω μίας εντολής που μεταφέρεται στο αυτοκίνητο ασύρματα, μέσω internet.

Οι ιδιοκτήτες Tesla Model S, είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό όταν παραγγέλνουν το αυτοκίνητο. Ο λογαριασμός αυτός, προστατεύεται από έναν 6ψήφιο κωδικό. Ο κωδικός με τη σειρά του, χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσει μία εφαρμογή για το κινητό και να αποκτήσει ο ιδιοκτήτης πρόσβαση στον λογαριασμό που έχει στην Tesla μέσω αυτής. Παρεμπιπτόντως, η εφαρμογή είναι ελεύθερη στο internet για όποιον θέλει να την κατεβάσει. Οποιοσδήποτε hacker, μπορεί να σπάσει τον κωδικό μέσα από το site της Tesla που δεν περιορίζει τον αριθμό προσπαθειών για λάθος στοιχεία login ή ακόμα και μέσω του υπολογιστή του χρήστη με τα ανάλογα προγράμματα και να αποκτήσει πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Είναι μεγάλο θέμα όταν ένα αυτοκίνητο των 100.000 δολαρίων βασίζεται σε έναν στατικό εξαψήφιο κωδικό.

Είπε ο Dhanjani και έχει απόλυτο δίκιο. Σίγουρα, δεν μπορεί να φύγει με το αυτοκίνητο σου, αν και έχει αποδειχθεί πως από τη στιγμή που αποκτήσει κάποιος φυσική πρόσβαση στο αυτοκίνητο, μπορεί πάνω κάτω να κάνει ότι θέλει αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων, μπορεί να ξηλώσει τα πάντα από το εσωτερικό. Εκπρόσωπος της Tesla, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα του Dhanjani, είπε πως ο κατασκευαστής μελετά τις έρευνες που δέχεται από ειδικούς ασφαλείας.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα