Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τη διαμάχη μεταξύ Suzuki και Volkswagen μέσα στο 2014

13:50 6/6/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Suzuki και Volkswagen φαίνεται να οδεύει προς κάποιου είδους τέλος, αφού το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου, ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία και ανακοίνωσε πως θα αποφασίσει επί του θέματος εντός του 2014.

Να θυμίσουμε πως η συνεργασία των δύο εταιριών, ξεκίνησε το 2010 όταν η VW, ανακοίνωσε πως αγοράζει το 19.9% της Suzuki.

Η συμφωνία, προέβλεπε πρόσβαση της Suzuki στην τεχνολογία υβριδικών και diesel powertrains της VW ενώ από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί, αποκτούσαν πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας και της Ν.Α. Ασίας.

Η συνεργασία όμως, ποτέ δεν ήταν ήρεμη. Οι Γερμανοί δήλωσαν απογοητευμένοι από το πώς εξελίσσονταν τα πράγματα ενώ η Suzuki είπε πως μέχρι το 2012, δεν είχε χρησιμοποιήσει καμία τεχνολογία της VW. Αφορμή για την οριστική ρήξη, ήταν η κίνηση των Ιαπώνων να συνεργαστούν με την Fiat για diesel κινητήρες. Έκτοτε, η Suzuki θέλει πίσω τις μετοχές της και δηλώνει διατεθειμένη να πληρώσει έως και 2.5 δις δολάρια για να τις αποκτήσει (η VW τις είχε αγοράσει έναντι 2.3 δις) ενώ οι Γερμανοί λένε “nein”. Υπήρχε μία περίοδος που δεν μιλούσαν, μετά αποφάσισαν πως η συνεργασία ίσως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία, η Suzuki βρήκε άλλον, οι δύο μεριές κατέληξαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο και σε γενικές γραμμές, η σχέση των δύο εταιριών, θυμίζει λίγο εφηβικό love story…

Η απόφαση θα βγει μέσα στο 2014 όπως προείπαμε ενώ και οι δύο πλευρές, θα είναι αναγκασμένες να την σεβαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα