Το “Valet mode” ενός Hellcat ρίχνει άκυρο σε παρκαδόρο

Εδώ, στο Autoblog.gr οπουδήποτε πάμε με τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα και υπάρχει παρκαδόρος, δεν τους αφήνουμε τα κλειδιά προς ένδειξη σεβασμού της περιουσίας που μας εμπιστεύονται οι εταιρίες. Είναι δεδομένος ο “φόβος” που υπάρχει απ’όλους μας και το παρακάτω video είναι ένα ακόμα παράδειγμα προσπάθειας κακομεταχείρισης, από τα πολλά που έχουμε δει κατά καιρούς.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης ενός Dodge

Challenger Hellcat πήγε στα Universal Studios και άφησε το αυτοκίνητο του στο parking, με την είδηση να γίνεται ενδιαφέρουσα από το ίδιο το αυτοκίνητο, καθώς διαθέτει ρύθμιση “Valet mode”. Αυτό πρακτικά “φιμώνει” τις δυνατότητες του, ώστε να μην πέφτει θύμα στις ορέξεις των απανταχού παρκαδόρων. Το παρακάτω video δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη στιγμή, παρά μόνο κάπου εκεί στο 2:10 θα ακούσεις τον παρκαδόρο να συνομιλεί με κάποιον συνεπιβάτη και να αναφέρει ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ αργό. Εκτός των άλλων, ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει την κάμερα στο παρμπρίζ στην θέση της, η οποία ενεργοποιείται μαζί με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να καταγράψει ακριβώς τι συνέβη, αποδεικνύοντας τη νοημοσύνη των ανθρώπων που έκαναν τη “αξιόποινη” πράξη.

Το Hellcat στο Valet Mode εκκινεί με δεύτερη σχέση, απενεργοποιεί τα paddles στο τιμόνι και δεν απενεργοποιεί το traction control και άλλα ηλεκτρικά βοηθήματα. Και κάπως έτσι βγάζεις το καπέλο σε αυτόν που το σκέφτηκε αυτό…

ΥΓ: Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης δεν εννοώ ότι όλοι όσοι κάνουν αυτή την δύσκολη δουλειά, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα