Το Tesla Model S στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως

Η Tesla συνεχίζει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο –ίσως όχι με τον ρυθμό που θα ήλπιζε- αφού το 2015, το Model S ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Τον χρόνο που μας πέρασε, το Tesla Model S βρήκε την θέση του στα parking 50.366 ανθρώπων, ξεπερνώντας το Nissan Leaf που πούλησε “μόλις”

43.000 αντίτυπα. Σε αυτό το σημείο, να βάλω έναν αστερίσκο. Το νούμερο της Tesla είναι ελαφρώς μικρότερο αν μιλάμε για πραγματικές πωλήσεις, αφού η εταιρία υπολογίζει τα οχήματα που παραδόθηκαν το 2015, ασχέτως με το αν αυτά πωλήθηκαν το 2014. Ακόμα και για πωλήσεις να μιλάμε πάντως, το Tesla Model S θα ήταν όπως και να έχει πρώτο αφού η διαφορά του από το Leaf είναι πολύ μεγάλη. Το Leaf που αξίζει να σημειώσουμε ότι σημείωσε σημαντική πτώση στις πωλήσεις σε σύγκριση με το 2014 – μόνο στις Η.Π.Α., η πτώση φτάνει το 42.8%!

Τρίτο στη σειρά, ήταν το Mitsubishi Outlander PHEV που εκμεταλλεύτηκε την καλή πορεία του -39.000 πωλήσεις- σε όλες τις χώρες, πέραν των Η.Π.Α. όπου ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. Στη συνέχεια, έχουμε το BYD Qin PHEV που πούλησε 31.898 αυτοκίνητα στην Κίνα ενώ το BMW i3 κλείνει την πεντάδα με 24.057 αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα