Το Strategy Group απέρριψε την αίτηση της Marussia

10:02 6/2/2015 - Πηγή: AutoBlog

Χθες έγινε η συνάντηση του Strategy Group στο Παρίσι, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η απόρριψη της αίτησης της Marussia (πλέον Manor), για τη συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα με το περσινό μονοθέσιό της. Οι “δυνατές” και οι ιστορικές ομάδες της Formula 1 (Mercedes, Ferrari, Red Bull,

McLaren, Williams), μαζί με τον επόμενο του περσινού πρωταθλήματος (Force India), έκριναν πως το περσινό μονοθέσιο της Marussia δεν θα τηρεί τους φετινούς κανόνες, καταψηφίζοντας έτσι τη χαριστική είσοδό της στο πρωτάθλημα του 2015.

Αντιπρόσωποι των μεγάλων ομάδων του Strategy Group, είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες, ότι αν υπήρχε πιθανότητα επιστροφής της Marussia στη Formula 1, θα το σκεφτόντουσαν να της επιτρέψουν να αγωνιστεί φέτος με το περσινό μονοθέσιο. Οι μικρότερες, όμως, ομάδες του Group, είναι πολύ πιθανό να θέλουν ένα κομμάτι των εσόδων των εμπορικών δικαιωμάτων, που θα μοιραστούν στις υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρόλο που η Manor έχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, θεωρείται πλέον σχεδόν αδύνατο να προλάβει να κατασκευάσει ένα νέο μονοθέσιο, το οποίο θα μπορέσει να πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα