Το Skoda Kodiaq και σε Coupe

Μια νέα έκδοση του Skoda Kodiaq έχει πάρει έγκριση παραγωγής. Πρόκειται για το ίδιο όχημα που έχει παρουσιαστεί προσφάτως, απλά αυτό θα είναι “λιγότερο πρακτικό”, όντας coupe και προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την αγορά της Κίνας το οποίο θα κατασκευάζεται εκεί. Ο επικεφαλής της μάρκας Bernhard Maier μας ενημερώνει σε δηλώσεις του αναφορικά με την πιθανή έλευση του μοντέλου και στην Ευρώπη λέγοντας:

Τα Coupe-SUV είναι πολύ όμορφα παράγωγα. Σκοπεύουμε να κάνουμε τη μάρκα ακόμα

πιο συναισθηματική.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την παραγωγή αυτού του μοντέλου και για την Ευρώπη μας μιλά ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Skoda, Christian Strube.

Ναι, θα μας άρεσε να έχουμε αυτό το αυτοκίνητο και στην Ευρώπη. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε την χωρητικότητα να κατασκευάζουμε ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε. Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για το Skoda Kodiaq Coupe. Δεν είναι θέμα πιθανοτήτων, υπάρχει επιχειρησιακό θέμα. Το θέμα είναι η ικανότητα των εργοστασίων μας. Δεν πουλάμε τόσα πολλά αυτοκίνητα που συζητάμε το που θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο.

Σχετικά με την εμφάνισή του θα φέρει κεκλιμένη οροφή, κοφτό πίσω μέρος, μεγάλους τροχούς, με σαφείς επιρροές από την Superb στο εμπρός μέρος και γενικά από άλλα οχήματα του VW Group στην σχεδίαση του. Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως 5-θέσιο με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του και μεγάλη γκάμα κινητήρων από βενζίνης και ντίζελ με ή χωρίς DSG αλλά και ως plug-in hybrid.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα