Το SCG 003 του Glickenhaus θα είναι ένα πραγματικό αγωνιστικό για τον δρόμο!

Οι εποχές που ο κάθε petrolhead μπορούσε να τρέξει στο Le Mans με το αυτοκίνητο που οδήγησε μέχρι εκεί, έχουν περάσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα και οι GT κατηγορίες με τα αγωνιστικά που βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής, απέχουν πάρα πολύ από αυτά. Όμως ο James Glickenhaus θέλει να το αλλάξει αυτό με το SCG 003:

Προσφέρουμε το SCG 003 σε Road και Race εκδόσεις. Το αυτοκίνητο

μπορεί να οδηγηθεί στην πίστα, να μετατραπεί σε αγωνιστικό από τον ιδιοκτήτη του, να αγωνιστεί για 24 ώρες, να μετατραπεί και πάλι και να οδηγηθεί σπίτι.

Το kit μετατροπής θα είναι αρκετά εύκολο στη χρήση ενώ για να το αποδείξει, ο Glickenhaus θα κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα το 2016.

Θα ξεκινήσουμε από το εργοστάσιο στο Τορίνο με ένα SCG 003 σε road-legal μορφή και θα το οδηγήσουμε στο Le Mans […]. Στα pits, θα το μετατρέψουμε σε αγωνιστικό και θα αγωνιστούμε στις 24 Ώρες. Στο τελείωμα του αγώνα, θα το ξανα-μετατρέψουμε σε road-legal κατάσταση και θα πάμε με αυτό στο Παρίσι για δείπνο.

Ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλους μεγάλους αγώνες αντοχής. Πχ από Νέα Υόρκη στην Daytona. Γι’ αυτό, ίσως να χρειαστεί να βάλουμε χιονολάστιχα.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το πώς ελπίζει να συμμετέχει σε αυτούς του αγώνες ο Glickenhaus, να αναφέρουμε πως θέλει να χρησιμοποιήσει τους κανονισμούς “Garage 56” που χρησιμοποιεί και το ZEOD RC. Έχει νόημα…

Ερωτώμενος δε σε ποιες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο το SCG 003 στους πελάτες, ο Glickenhaus απάντησε:

Προσφέρουμε καθαρόαιμες εκδόσεις δρόμου και αγώνα καθώς και ξεχωριστά road-to-race και race-to-road kit μετατροπής. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά δυνατό και αρθρωτό ώστε το αγωνιστικό roll cage να μπορεί να “ξεκουμπώσει” και οι αγωνιστικές αεροτομές, τα καθίσματα και ο διαχύτης να αλλάζουν με τα αντίστοιχα εξαρτήματα δρόμου.

Εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο αλλά ο Glickenhaus μας έχει αποδείξει πως θα προσπαθήσει τουλάχιστον να το ολοκληρώσει. Το ερώτημα είναι αν θα τον αφήσουν να αγωνιστεί στους αγώνες αντοχής που θέλει και όχι αν το αυτοκίνητο θα μπορεί να το κάνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα