Το Honda S660 ξεπούλησε για φέτος στην Ιαπωνία

22:31 7/8/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η Honda έχει ένα ευχάριστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να λύσει αφού το S660 Roadster φαίνεται πως έχει κάνει sold out για φέτος στην Ιαπωνία. Και όταν λέω “φέτος”, εννοώ μέχρι τον Ιούνιο του 2016! Αυτό που έχει αρκετό ενδιαφέρον και είναι ελαφρώς ανησυχητικό, είναι ότι σύμφωνα με τις στατιστικές της Honda, το 80% των αγοραστών S660 είναι άνω των 40 ετών. Καμία σχέση δηλαδή με το target

group της εταιρίας που όπως συνηθίζεται για τέτοια αυτοκίνητα, είναι οι νέοι. Περιττή πληροφορία: το ηλικιακό προφίλ των πελατών που αγοράζουν το S660, μοιάζει πάρα πολύ με αυτό των πελατών που αγόραζαν το S2000 όταν ήταν σε κυκλοφορία.

Βέβαια, αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται στην Honda. Οι περισσότεροι κατασκευαστές το αντιμετωπίζουν αφού οι νέοι στους οποίους στοχεύουν, δεν έχουν το εισόδημα να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο και είτε στρέφονται στην αγορά μεταχειρισμένων, είτε χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ. Μία ακόμη ένδειξη του ότι οι νέοι Ιάπωνες χάνουν το ενδιαφέρον τους προς τα αυτοκίνητο, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός κατόχων διπλώματος οδήγησης κάτω των 40 ετών, έχει μειωθεί κατά 46% τα τελευταία 13 χρόνια. Για να επιστρέψουμε στο θέμα της Honda, να πούμε ότι η εταιρία περίμενε ότι το S660 Roadster θα άρεσε στους μεγαλύτερους πελάτες και πιστεύει ότι ο αριθμός νεότερων ηλικιακά αγοραστών θα αυξηθεί στο μέλλον. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι παραγγελίες για το λιλιπούτειο roadster θα ανοίξουν ξανά τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα