Το Honda Civic Type-R πηγαίνει στο ‘Ring

Η μάχη για τον τίτλο του ταχύτερου μπροστοκίνητου hatchback έχει ανάψει για τα καλά. Όταν ανακοινώθηκε η κατάρριψη του ρεκόρ του Renault Megane RS Trophy από το Seat Leon Cupra 280, αναρωτηθήκαμε τι μπορεί να κάνει η Honda γι’ αυτό; Έχει την δυνατότητα το επερχόμενο Civic Type-R να διεκδικήσει στα ίσια το στέμμα ή

θα κάνει “την πάπια”; Μπορεί να σπάσει το διαστημικό 7:58 του Leon ή θα ανακοινώσει κάποια στιγμή πως “ναι, πήγαμε στο ‘Ring αλλά ο χρόνος δεν έχει σημασία”;

Οι απόψεις διίστανται αλλά υπάρχουν πηγές που λένε πως κατά τη διάρκεια μυστικού “time attack” στην διάσημη πίστα, η Honda κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Leon με χρόνο 7:56 ενώ άλλοι, ισχυρίζονται πως οι Γιαπωνέζοι, περιμένουν χρόνο “κάτω από το 7:55” για το Civic Type-R.

Εκτός όμως από τη φημολογία για τον χρόνο, που ανάλογα με την άποψη του καθενός, μπορεί να σε ενδιαφέρει ή όχι, αρχίσουν να εμφανίζονται φήμες για τα μηχανικά του αυτοκινήτου. Μέχρι στιγμής, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο, υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο 4-κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει “τουλάχιστον 280 ίππους” και περίπου 400 Nm ροπής. Φήμες που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα έλεγαν πως ο κινητήρας θα συνδυαζόταν με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αλλά τώρα, πηγές κοντά στο θέμα, αναφέρουν πως η Honda μάλλον θα προτιμήσει τη σιγουριά του δοκιμασμένου 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Δεν είναι μόνο ο κινητήρας και το κιβώτιο όμως που ορίζουν το “ταβάνι” δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου σε μία τόσο απαιτητική πίστα όπως το Nurburgring. Είναι και το chassis και η ανάρτηση. Πρώτα απ’ όλα, ακούγεται πολύ έντονα πως το Civic Type-R θα διαθέτει το ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο και όχι στο πίσω μέρος. Τα οφέλη είναι προφανή τόσο για το κέντρο βάρους όσο και για το ζύγισμα, οπότε ας μην επεκταθούμε. Επιπλέον, πηγές αναφέρουν πως η ανάρτηση του hot Civic θα αποτελείται από γόνατα McPherson στον εμπρός άξονα και μία πρωτοποριακή διάταξη στο πίσω μέρος που θα επιτρέψει στους μηχανικούς της εταιρίας να τοποθετήσουν εύκολα υβριδικό ή ηλεκτρικό powertrain αν το επιθυμούν. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει επίσης η φήμη που λέει ότι το νέο Type-R θα διαθέτει την τετραδιεύθυνση P-AWS (Precision All Wheel Steer) που εξοπλίζει το επίσης μπροστοκίνητο Acura RLX! Αν η φήμη αυτή επαληθευτεί θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Φυσικά, όλα αυτά είναι φήμες και όχι επίσημες πληροφορίες από το τμήμα επικοινωνίας της Honda αλλά δημιουργούν μία εικόνα που είμαι σίγουρος πως θα μας απασχολήσει μέχρι την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου και την αποκάλυψη των τεχνικών του χαρακτηριστικών.



[Πηγή: Motoring]

Keywords
Τυχαία Θέματα