Το DeLorean DMC-12 επιστρέφει το 2017 με 300-400 άλογα!

Δεν μιλάω για ένα νέο μοντέλο από την DeLorean αλλά για το κλασικό, DMC-12 που χάρη σε μία αλλαγή στην Αμερικανική νομοθεσία, θα επιστρέψει στην αγορά το 2017! Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, η νομοθεσία επιτρέπει σε εταιρίες κατασκευής replicas αυτοκινήτων 25 ετών ή παλαιότερων με μικρά νούμερα παραγωγής να μην υπόκεινται στα ίδια standards με κατασκευαστές μαζικής παραγωγής. Φυσικά, εταιρίες όπως η DeLorean θα εγγραφούν στην NHTSA και την EPA αλλά έχουν πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κινητήρα διαφορετικού κατασκευαστή.

Στην περίπτωση της DeLorean Motor

Company, ο όρος “replica” δεν είναι ακριβής αφού η εταιρία αγόρασε το stock της αρχικής DeLorean το 1997 και ανακοινώνει ότι έχει αρκετά εξαρτήματα για να κατασκευάσει περίπου 300 οχήματα. Αυτά θεωρούνται replicas παρότι χρησιμοποιούν αυθεντικά μέρη; Τέλος πάντων, δεν είμαι νομικός και δεν θα το αναλύσω περαιτέρω.

Το μεγάλο ερώτημα, είναι: τι drivetrain θα χρησιμοποιεί το “νέο” DeLorean; Η εταιρία αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει την συγκεκριμένη πληροφορία και αυτό επειδή δεν έχει πάρει μία οριστική απόφαση. Φυσικά μία επιλογή είναι η GM με τους κλασικούς LS V8 της αλλά δεν είναι η μοναδική, ούτε η DeLorean περιορίζεται στους V8. Υπάρχουν άλλες τρεις πιθανές επιλογές –δύο Αμερικάνικες και μία “ξένη”– ενώ το φαβορί είναι ένα ατμοσφαιρικός V6 με απόδοση 300-400 ίππων. Πέραν του κινητήρα, τα ηλεκτρονικά θα εκσυγχρονιστούν, οι τροχοί και τα φρένα θα είναι μεγαλύτερα και τα αμορτισέρ θα προέρχονται από έναν “διάσημο προμηθευτή από τη Γερμανία”. Το νέο DMC-12 αναμένεται να λανσαριστεί το 2017 με τιμή του λογικά, θα είναι στην περιοχή των $100.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα