Το Aurora Safety car ήταν εντελώς παράξενο

Το 1957 στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκε το Aurora Safety car, ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια δημιουργία από τα αυτοκίνητα της Disney.

Σχεδιασμένο από τον ιερέα Alfred A. Juliano, δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα ασχημότερα αυτοκίνητα με τον Juliano να είχε ως στόχο να δημιουργήσει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του κόσμου.

Το πρωτότυπο χρησιμοποιούσε το πλαίσιο και τον κινητήρα από ένα μοντέλο της Buick του 1953 και δεν πέρασε ποτέ στη παραγωγή. Το αμάξωμα ήταν κατασκευασμένο από πολυεστέρα, έχοντας παρμπρίζ σε σχήμα φούσκας με τον Juliano να επιλέγει να μην τοποθετήσει υαλοκαθαριστήρες σε αυτό, επειδή όπως πίστευε, ήταν τόσο αεροδυναμικό που επέτρεπε στις σταγόνες της βροχής να φύγουν από πάνω του, χωρίς να απαιτείται χρήση υαλοκαθαριστήρων.

Ο Juliano θέλοντας να δώσει τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε μέχρι τότε, εφηύρε διάφορα μέτρα ασφαλείας. Παραδείγματος χάρη, το Aurora είχε ζώνες ασφαλείας, roll cage, πλευρικές μπάρες ασφαλείας, με τον μπροστά προφυλακτήρα να είναι γεμισμένος με αφρό, έτσι ώστε να μετριαστεί μια σύγκρουση και να υπάρχουν λιγότεροι σοβαροί τραυματισμοί, μετά από κάποιο ατύχημα με υψηλές ταχύτητες.

Επίσης ο Juliano είχε τοποθετήσει στο δημιούργημά του την ρεζέρβα κάτω από μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, με αυτή να κατέβαινε μέσω ενός υδραυλικού μηχανισμού, που ενεργοποιούνταν με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό. Στο εσωτερικό ο Juliano είχε τοποθετήσει περιστρεφόμενα καθίσματα 180 μοιρών, αλλά και σπαστή κολόνα τιμονιού.

Το Aurora Safety car δεν αποδείχτηκε “τέρας αξιοπιστίας” μιας και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του, από τη Νέα Υόρκη στο Κονέκτικατ, ένα ταξίδι διάρκειας περίπου δύο ωρών, σταμάτησε 15 φορές λόγω μηχανικών προβλημάτων. Ο Juliano εργάστηκε πάνω του για περίπου τέσσερα χρόνια, ξοδεύοντας 30.000 δολάρια, στη προσπάθεια του να το περάσει στη παραγωγή. Στα πλάνα του ήταν το μοντέλο παραγωγής να πωλείται έναντι του ποσού των 12.000 δολαρίων, αλλά τελικά το Aurora Safety car, δεν κατάφερε ποτέ να δεις το φως της παραγωγής.

Το Aurora Safety car εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα, μιας και βρίσκεται στην συλλογή του συλλέκτη αυτοκινήτων Andy Saunders, που το αναπαλαίωσε πλήρως το 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα