Τι παθαίνεις όταν έχεις κλήσεις που φτάνουν τις $16.000; Δες

15:58 9/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου Ford Mustang είναι από τους πρώτους που έπεσαν στις ‘’δαγκάνες’’ των αρχών για τα πρόστιμα που χρωστάνε σε κλήσεις. Είδαμε κι εμείς κάτι παρόμοιο που εισήχθη στον Δ. Αθηναίων, αλλά διαφέρει σε κάποια βασικά σημεία με αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ.

Το βασικότερο όλων είναι πως στο εικονιζόμενο Mustang, δεν μπήκε “δαγκάνα”

επειδή έκανε απλά και μόνο μια παράβαση του ΚΟΚ. Είναι ένα από τα σεσημασμένα αυτοκίνητα, των οποίων οι οδηγοί έχουν αμελήσει να πληρώσουν κλήσεις ενός σεβαστού ποσού. Για να φτάσουν όμως στο σημείο να του παγιδεύσουν το αμάξι, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 6 παραπομπές του σε δίκη, τις οποίες και πάλι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν έχει πληρώσει. Η έσχατη λύση δηλαδή. Πολλές Πολιτείες έχουν θεσπίσει και κάποιο ελάχιστο όριο για να παγιδευτεί το αμάξι.

Στο Portland αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα (που ονομάζεται vehicle booting) μόλις ξεκίνησε, με το Τμήμα Μεταφορών της Πολιτείας να αναμένει έσοδα 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων από απλήρωτα πρόστιμα σε αυτοκίνητα για διάφορες παραβάσεις. Μάλιστα την πρώτη ημέρα είχαν στοχεύσει σε “μεγαλο-οφειλέτες” (λέξη που συνηθίσαμε να ακούμε εμείς εδώ), όπου ήταν 4 αυτοκίνητα που χρωστούσαν $25.000, με το παραπάνω Mustang να χρωστάει παραπάνω από τα μισά από δαύτα! Στη σειρά ακολουθούσε ένα Volvo V70 με $3.000 απλήρωτα πρόστιμα.

Το “προχώ” της υπόθεσης όμως ποιο είναι; Μπορείς να ξεκλειδώσεις επί τόπου την δαγκάνα, εφόσον ακολουθήσεις τις οδηγίες που έχουν κολλήσει στο τζάμι σου. Παίρνεις τηλέφωνο, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τα οφειλόμενα συν κάποια κόστη για τις δαγκάνες, τον κόπο του σερίφη κλπ, σου δίνουν έναν κωδικό, τον βάζεις και είσαι έτοιμος, έντιμος και νόμιμος να πάρεις το αμάξι σου να φύγεις. Σίγουρα με ελαφρύτερο πορτοφόλι, αλλά αυτά τα σκεφτόμαστε πριν.

Βέβαια, όταν το ποσό είναι μεγάλο, δίνεται και η δυνατότητα διακανονισμού στον οφειλέτη. Ο τρόπος αυτής της ακινητοποίησης εισήχθη ώστε να αποφεύγονται οι απομακρύνσεις με γερανούς. Αυτό θα έχει επίσης πολλά θετικά αποτελέσματα, όπως το να μην σπαταλούνται πολλές ώρες από τις αρχές, αλλά και για να είναι πιο άμεση η “ειδοποίηση” προς τον κάτοχο του οχήματος.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως το “ξεκλείδωμα” γίνεται μονάχα εργάσιμες μέρες, κι έτσι ο ενδιαφερόμενος-άτυχος, θα πρέπει να σπεύσει έγκαιρα να τακτοποιήσει τις οφειλές του. Γι αυτό τον λόγο, πολλές Πολιτείες αποφασίζουν να μην ακινητοποιούν αυτοκίνητα τις Παρασκευές, ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν τουλάχιστον μια εργάσιμη στη διάθεσή τους. Δες το παρακάτω κλιπάκι για να καταλάβεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα