Θετικός ο Brawn στην επιστροφή του στη Formula 1

Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ιστορία της Formula 1 ήταν ο Ross Brawn. Το πρώην αφεντικό της Mercedes AMG αποχώρησε από το Brackley στα τέλη του 2013. Αμέσως μετά ήταν που ξεκίνησε η κυριαρχία της Mercedes, αλλά, όπως έχουν πει άνθρωποι της ομάδας, το έργο του Brawn συνεχίζει να

φαίνεται ακόμα και τώρα.

Θα ήταν αδύνατο να μην ενδιαφερόταν οι ομάδες για έναν τόσο ικανό άνθρωπο, με τη Ferrari να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, αν και ο ίδιος το έχει διαψεύσει. Πριν από μερικά χρόνια, είχε ακουστεί και το όνομα της McLaren, αλλά τελικά κάτι τέτοιο ποτέ δε συνέβη.

Ο Brawn συνεχίζει να μην αποκλείει την επιστροφή του στο άθλημα, αλλά όχι για κάποια ηγετική θέση σε μία ομάδα. Ο 61χρονος θα επέστρεφε μόνο αν υπήρχε το ενδεχόμενο να δουλέψει για να βελτιωθεί η Formula 1, με τον Christian Horner, επί κεφαλής της Red Bull, να λέει στο παρελθόν πως το άθλημα χρειάζεται έναν τέτοιο άνθρωπο.

Ήταν ωραία να το ακούω αυτό από τον Christian. Έτσι θέλω να εμπλακώ στο άθλημα. Ποτέ δε θα επέστρεφα σε μία ομάδα. Έκανα ό,τι μπορούσα σε μία ομάδα, αλλά θα έκανα ξανά το ίδιο. Σίγουρα, θα ήταν ελκυστικό να προσπαθήσω να βοηθήσω στη βελτίωση της Formula 1. Θα ήταν ένα πράγμα που θα μ’ ενδιέφερε.

Αν με ρωτήσετε για το τι χρειάζεται η Formula 1, χρειάζεται ένα σχέδιο: ένα σχέδιο τριών ή πέντε χρόνων. Η άποψή μου είναι ότι δεν έχουμε την ιδανική δομή για να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο και να το εφαρμόζουμε με την πάροδο του χρόνου.

Μάλιστα, λέει πως μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση έχει ο Bernie Ecclestone, αφού δεν ακολουθεί ένα ορθολογικό σχέδιο, τονίζοντας ότι η προσέγγισή του είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα ακολουθούσε ο ίδιος.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Bernie. Αυτό που έχουμε τώρα είναι κατά κύριο λόγο δημιουργία του Bernie. Είμαι απογοητευμένος, επειδή η προσέγγισή μου είναι μεθοδική και δομημένη, και του Bernie είναι χαοτική και παρορμητική. Αν αυτά τα δύο πράγματα γινόταν μαζί, θα είχε ενδιαφέρον. Μερικές φορές βλέπω διασκεδαστικές αυτές τις ιδιαιτερότητες και αυτές τις προσεγγίσεις. Συνεχίζω να περιμένω μέχρι να ανοίξει η πόρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα