Θες μια νέα Stratos; Θα πρέπει να “τεμαχιστεί” μια Ferrari 430 Scuderia και να δώσεις €500.000

Σε τρεις εβδομάδες θα ταξιδέψουμε στην Γενεύη, για να καλύψουμε από κοντά την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου του κόσμου. Εκεί, η εταιρία Manifattura Automobili Torino (MAT) θα παρουσιάσει τη νέα Stratos, την οποία έπρεπε να περιμένουμε 8 χρόνια ώστε να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή.

Μόλις 25 μονάδες θα κατασκευαστούν, με τη νέα Stratos

να βγαίνει και στην Safari και στην αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotive News το κόστος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα €500.000, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να παρέχει και μια Ferrari 430 Scuderia, πάνω στην οποία “χτίζεται” η νέα Stratos, και σήμερα κατά μέσο όρο κοστίζει πάνω από €150.000

Η MAT θα πάρει την 430 Scuderia και θα “κόψει” 200 χλστ. το μεταξόνιο της Ferrari, ενώ μηχανικά θα τοποθετεί μια νέα εισαγωγή αέρα και νέα εξάτμιση, αυξάνοντας την απόδοση του 4,3-λίτρων V8 στα 550 άλογα, από τα 510 της Ferrari. Θα υπάρχουν, όμως, και επιπλέον επιλογές ώστε η απόδοση του να αγγίξει τα 600 άλογα.

Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, και τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται για την ώρα.

Το σώμα θα είναι κατασκευασμένο από carbon, συνολικά το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1.250 κιλά και θα έχει αναλογία βάρους 44/56. Όλες οι εκδόσεις του νέου Stratos θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο μήνα στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, όπου θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες τους, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Απρίλιο.

Η Manifattura Automobili Torino είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Glickenhaus SGC003, Apollo IE και Devel Sixteen, ενώ ξεκαθαρίζει πως στο project δεν εμπλέκεται ούτε η Ferrari, αλλά ούτε και ο οίκος Pininfarina.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα