Θέλεις να μάθεις πιο σημείο του αυτοκίνητου σου έχει τα περισσότερα μικρόβια;

Καθημερινά χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου και έχεις αναρωτηθεί ποτέ πιο σημείο του είναι αυτό που διαθέτει τα περισσότερα μικρόβια; Την ίδια απορία είχε και η Ford και έτσι μηχανικοί του τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας μαζί με το Πανεπιστήμιο του Michigan έκαναν μια σχετική έρευνα.

Η ομάδα πήρε δείγματα από 10 σημεία των αυτοκινήτων των υπαλλήλων της Ford (τιμόνι, επιλογέας ταχυτήτων, διακόπτες, πόρτες, κουμπιά κτλ) και τα ευρήματα έδειξαν ότι τα εσωτερικά των αυτοκινήτων είναι

σύνθετα οικοσυστήματα στα οποία ζουν τρισεκατομμύρια διαφόρων μικροοργανισμών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με τους ανθρώπους αλλά και με το περιβάλλον.

Το πιο βρώμικο σημείο είναι στο τιμόνι και γύρω από τις ποτηροθήκες, με την Ford να θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να προσπαθεί να βρει τρόπο για την καταπολέμηση των μικροβίων. Η Μπλε Οβάλ εταιρία δοκιμάζει αυτή τη στιγμή πλαστικά τα οποία τα έχει εμποτίσει με μια αντιμικροβιακή ένωση της Agion, και αν τα αποτελέσματα της είναι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, τότε θα μπορούσε να το περάσει στη παραγωγή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα