Θα κάνει την διαφορά ο νέος τρόπος εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη;

Η ευρωπαϊκή ένωση αναπτύσσει νέους τρόπους μέτρησης των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, αλλά οι ειδικοί ήδη αναρωτιόνται αν αυτοί θα έχουν αποτελέσμα. Η Ε.Ε θέλει να μετρά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες σε δημόσιους δρόμους με συσκευές που ονομάζονται PEMS, σαν και αυτή που βλέπεις στο πίσω μέρος του Citroen C4 της φωτογραφίας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν πιο ρεαλιστικά και δίκαια νούμερα εκπομπών και κατανάλωσης.

Η PSA Peugeot

Citroen έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε πρώτη αποτελέσματα πραγματικής κατανάλωσης, με μια ανώνυμη πηγή από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, να δηλώνει στο Reuters πως εξεπλάγην με τον τρόπο που η Volkswagen πιάστηκε από τις αρχές των Η.Π.Α.

Ήμουν κατάπληκτος με την ηλιθιότητα με την οποία προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές των Η.Π.Α η VW.

Το Reuters αναφέρει πως έχει μιλήσει με πέντε υπαλλήλους της Ε.Ε και σύμφωνα με αυτούς, ήταν μεγάλο λάθος που άφησαν την ρύθμιση στα χέρια του τμήματος βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας και όπως υποστηρίζουν, η ρύθμιση των εκπομπών θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είναι στα χέρια του περιβαλλοντικού κλάδου.

Ακόμη και οι μετρήσεις από τις συσκευές PEMS είναι υπό αμφισβήτηση, επειδή η συσκευή θα δίνει διαφορετικά αποτελέσματα, αναλόγως του εδάφους, των καιρικών συνθηκών, αλλά και της κυκλοφορίας που θα συναντά το αυτοκίνητο που βρίσκεται σε δοκιμές μέτρησης. Το ερώτημα είναι το κατά πόσον το αποτέλεσμα μιας τέτοιας δοκιμής, αποτυπώνει την πραγματική εικόνα των ρύπων.

Οι επικριτές πιστεύουν επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας που θα διενεργεί τους ελέγχους, όπως ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα