Τα υβριδικά ενισχύουν την κερδοφορία της Toyota στην Ευρώπη

Τα εργοστάσια της Ιαπωνικής φίρμας στην Γαλλία, την Αγγλία και την Τουρκία, δουλεύουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να καλύψουν τη ζήτηση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή τη στιγμή, η Toyota είναι στην 10η θέση με ανοδικές τάσεις και ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το 20% των αυτοκινήτων που πουλά στην Ευρώπη είναι υβριδικά.

Το θέμα δεν είναι όμως πόσα υβριδικά πουλάει, αλλά το πώς αυτά τα αυτοκίνητα την βοήθησαν να επιστρέψει

στην κερδοφορία.

Το 2008, η Toyota Europe έχανε χρήματα πουλώντας 1 εκατομμύριο οχήματα, ενώ πέρυσι που πουλήσαμε 828.000 αυτοκίνητα, ήμαστε κερδοφόροι

Είπε ο Didier Leroy, επικεφαλής της Toyota Motor Europe. Όπως είπα, τα υβριδικά αποτελούν το 20% του συνολικού όγκου πωλήσεων της φίρμας στην Ευρώπη. Το ίδιο μέγεθος το 2012 ήταν 13%. «Δεν έχουμε πουλήσει ποτέ όσο υβριδικά πουλάμε σήμερα» είπε ο Didier και συνέχισε λέγοντας πως «αν αποτύχουμε όσον αφορά στα περιθώρια κέρδους σε αυτά τα αυτοκίνητα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Φυσικά η Toyota δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και θέλει να επιστρέψει σε επταψήφια νούμερα στις πωλήσεις αλλά ως έχουν τα πράγματα, το αρχικό χρονοδιάγραμμα μάλλον είναι ανέφικτο. Κατά συνέπεια, το Ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρίας, σχεδιάζει να πουλά 1.000.000 οχήματα από το 2016 και μετά.

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Τυχαία Θέματα