Τα αυτόνομα αυτοκίνητα αναγκάζουν τους προμηθευτές σε αλλαγές

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αποτελείται μόνο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο των προμηθευτών εξαρτημάτων/ανταλλακτικών, με την έλευση των αυτόνομων αυτοκινήτων να γεννά ένα αμφίβολο μέλλον στην Ιαπωνική εταιρία Jtekt.

Η Jtekt ήταν η εταιρία που έφερε την επανάσταση στον κλάδο των αυτοκινήτων, με την εφεύρεση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας. Η Jtekt, πριν από τρεις δεκαετίες, αντικατέστησε στην υδραυλική κρεμαγιέρα με την ηλεκτρική, επιτρέποντας την να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τόσο της Toyota

όσο και άλλων κατασκευαστών. Με περισσότερες από 100 εκατομμύρια ηλεκτρικές κρεμαγιέρας, η Jtekt διεκδικεί το 1/4 της παγκόσμιας αγοράς.

Ωστόσο, ο Tetsuo Agata, πρόεδρος της εταιρίας με έδρα της Οσάκα, φοβάται πως αν η εταιρία του δεν βγάλει στην αγορά κάποιο προϊόν για αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, τότε θα μπορούσε να οδηγηθεί στο κλείσιμο. Ο 62-χρονος δήλωσε:

Εμείς πάμε να χάσουμε τα θεμέλια της επιχείρησής μας. Πρέεπει να προχωρήσουμε αλλιώς θα αποτύχουμε. Έχω μια έντονη αίσθηση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα