Συνεχίζει την κατανόηση της F14 T η Ferrari


Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε το δεύτερο χειμερινό τεστ για τη Ferrari, η οποία είναι ικανοποιημένη τουλάχιστον με την αξιοπιστία που έχει δείξει μέχρι στιγμής η F14 T. Χθες το πρωί, είδαμε καπνό από το πίσω μέρος τού ιταλικού μονοθεσίου, αλλά ήταν λόγω λανθασμένης σύστασης καυσίμου, και αυτό δεν στάθηκε ικανό να καθυστερήσει πολύ τον Fernando Alonso για τη συλλογή δεδομένων.

Η Scuderia θα κάνει μηχανικές κυρίως δοκιμές

και αναβαθμίσεις στο πρώτο τεστ στο Μπαχρέιν, αφήνοντας το αεροδυναμικό πακέτο αναβάθμισης για τις 27 Φεβρουαρίου, όταν και ξεκινάει το δεύτερο τεστ στο Μπαχρέιν και το τρίτο συνολικά για χειμερινό τεστ για φέτος, που θα είναι και το τελευταίο.

Όσο αξιόπιστο κι αν είναι ένα μονοθέσιο, η κατανόησή του είναι ένα άλλο θέμα, και η Ferrari προσπαθεί ν’ αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί τα δεδομένα που παίρνει, ώστε να φανερώνει συνεχώς ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τής δυναμικής της. Ο Ισπανός επισημαίνει ότι στο Sakhir η κατανόηση είναι ακόμα καλύτερη, αλλά και ότι μαθαίνουν όλο και περισσότερα για το νέο τους μονοθέσιο.

Είναι ωραίο να οδηγείς και πάλι, ειδικά όταν έχεις περισσότερα σημεία αναφοράς από την προηγούμενη φορά, κάτι που σημαίνει ότι έχεις καλύτερη αίσθηση του μονοθεσίου. Είμαστε σε μία πίστα που είναι πιο αντιπροσωπευτική, με κανονικές θερμοκρασίες, κάτι που κάνει ακόμα πιο εύκολη την κατανόηση των ελαστικών.

Είμαστε σε μία φάση που ανακαλύπτουμε νέα πράγματα, και σε κάθε γύρο, μαθαίνουμε κάτι καινούριο. Για όλους μας, υπάρχουν πολλά να κάνουμε για να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την Μελβούρνη, έτσι είναι σημαντικό να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

Στη χθεσινή μέρα, η Ferrari έκανε κάποιες ρυθμίσεις στο Brake-By-Wire σύστημα, ώστε να βελτιωθεί η ισορροπία τού αυτοκινήτου, μαζί με κάποιες αεροδυναμικές δοκιμές. Ο Ισπανός θα συνεχίζει να βρίσκεται και σήμερα στο cockpit, προτού δώσει τη θέση του στον Kimi Raikkonen, ο οποίος θα οδηγήσει τις δύο τελευταίες μέρες.

[Πηγή: Scuderia Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα