Στη παραγωγή το Toyota S-FR Concept

Στο Τόκιο η Toyota παρουσίασε το S-FR Concept, ένα πρωτότυπο που από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του, ήταν σαφές πως είναι έτοιμο να περάσει στη παραγωγή. Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μηχανικών των σπορ μοντέλων της Toyota, Tetsuya Tada ο οποίος δήλωσε:

Οραματιζόμαστε τρία σπορ μοντέλα στην Toyota. To GT86, ένα μικρότερο μοντέλο και το νέο Supra.

Ο Tada αρνήθηκε να επιβεβαιώσει

το πότε το μοντέλο θα περάσει στη παραγωγή (φήμες λένε για τα μέσα του 2016) και τι κινητήρας θα βρίσκεται κάτω από το καπό του. Αναφορές θέλουν το μοντέλο να φορά τον 1.500αρη τετρακύλινδρο κινητήρα από το ιαπωνικό Corolla, αλλά θα αποκτήσει άμεσο ψεκασμό και μερικές ακόμη βελτιώσεις. Θα αποδίδει 130 άλογα με 148 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Το Toyota S-FR παραγωγής θα ζυγίζει 980 κιλά, θα έχει μήκος 3,99 μέτρα, πλάτος 1,69 μέτρα, ύψος 1,32 μέτρα, με το μεταξόνιο του να ανέρχεται στα 2,48 μέτρα. Το κόστος του αναμένεται να είναι αρκετά φθηνότερο από αυτό του Mazda MX-5, ενώ παραμένει άγνωστο αν το μοντέλο θα πωλείται με το ίδιο powertrain στον υπόλοιπο κόσμο.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα