Σίγουρος ο Alonso για τον κινητήρα του 2017

Μία ομάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να δείξει την κορυφαία της ιστορία είναι η McLaren. Η μετάβαση στην Honda την πλήγωσε πολύ, τόσο που στη δεύτερη χρονιά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από την 6η θέση στη βαθμολογία. Σίγουρα, φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι, ωστόσο οι Βρετανοί περιμένουν το 2017 για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Οι νέοι κανονισμοί σε συνδυασμό με την τρίτη χρονιά συνεργασίας με την Honda

κάνει τους ανθρώπους στο Woking να πιστεύουν ότι επιτέλους θα μπορούν να μάχονται για μία θέση στο βάθρο, παρόλο που ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός. Ο Fernando Alonso, γνωρίζοντας τις δυνατότητες της Honda και της McLaren, θεωρεί ότι η MP4-32 θα είναι ένα γρήγορο μονοθέσιο, με τους νέους κανονισμούς να λειτουργούν υπέρ της ομάδας του, αφού όλοι θα ξεκινήσουν από το μηδέν.

Μετά από πολλές δυσκολίες πέρυσι, είμαστε σε μία θέση που απολαμβάνουμε τον ανταγωνισμό με τα μονοθέσια στο μέσον. Την επόμενη χρονιά, θέλουμε να κάνουμε το τελικό βήμα και να παλεύουμε πολύ πιο μπροστά απ’ ό,τι τώρα. Νομίζω ότι έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία με τους νέους κανονισμούς, επειδή όλα θα αναμειχθούν. Αν μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο από τον πρώτο αγώνα, έχουμε μια καλή ευκαιρία να το κάνουμε.

Το μεγάλο πρόβλημα για την «Macca» ήταν ο κινητήρας. Πέρυσι, τα προβλήματα αξιοπιστίας ήταν ντροπιαστικά, μια κατάσταση που είναι σημαντικά βελτιωμένη φέτος. Η καμπύλη εκμάθησης είναι πολύ καλύτερη φέτος, σύμφωνα με τον Ferni, αφού οι Ιάπωνες επικεντρώνονται στην αύξηση της δύναμης και όχι στην αξιοπιστία, όπως έκαναν πέρυσι.

Όσον αφορά τον κινητήρα, νομίζω ότι μαθαίνουμε πολλά φέτος, πολλά περισσότερα απ’ ό,τι πέρυσι, επειδή πέρυσι προσπαθούσαμε να κάνουμε τον κινητήρα να αντέξει όλο το 3ήμερο. Ήταν κάτω σε δύναμη, κάτω στις μπαταρίες, κάτω σε αξιοπιστία, κάτω σε όλα, έτσι ήταν δύσκολο να μάθουμε, επειδή έπρεπε να τον κάνουμε να αντέξει. Φέτος, νομίζω πως έχουμε βελτιώσει τον κινητήρα πολύ περισσότερο, επομένως νομίζω ότι η γνώση αυτή θα φανεί πολύ περισσότερο του χρόνου.

Είμαι αρκετά σίγουρος για τους νέους κανονισμούς, τη νέα αεροδυναμική, και είμαι επίσης σίγουρος ότι η McLaren είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολλούς πόρους, με πολλές δυνατότητες, συνεπώς νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλά για το 2017, και ανυπομονώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα