Σχετικά καλές πιθανότητες θεωρεί πως έχει ο Vergne για την Haas

Η Formula E τράβηξε κοντά της φέτος τον Jean Eric Vergne, που δεν αγωνίστηκε στη Formula 1. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν έκοψε εντελώς τους δεσμούς του με το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, αφού είναι δοκιμαστής της Ferrari, βοηθώντας την ιταλική ομάδα στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Μήπως, όμως, ο Vergne μπορεί να βρεθεί και πάλι στο grid,

οδηγώντας για την Haas;

Μπορεί ο ίδιος να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασία με την DS Virgin για το 2016, ξανά για τη Formula E, αλλά θεωρεί πως οι πιθανότητές του για να οδηγήσει και πάλι σε αγώνα έστω και με μικρή ομάδα είναι σχετικά καλές, αν και ξέρει ότι ο στόχος του δεν είναι εύκολος.

Υπάρχουν τρεις από εμάς για δύο θέσεις (εννοεί και τους Esteban Gutierrez και Nico Hulkenberg). Ας πούμε ότι υπάρχουν σχετικά καλές πιθανότητες για εμένα να συνεργαστώ με την Haas. Στη συνέχεια, όσο η Formula E ενδιαφέρεται, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αν έρθει η Formula 1, τότε θα έχουμε δύο ρήξεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα γίνει. Ελπίζω να έχουμε ένα τέτοιο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε. Τώρα είμαι επικεντρωμένος στη Formula E, κι επίσης στη δουλειά μου με τη Ferrari, η οποία έχει προφανώς σχέση με την Haas.

Ο 25χρονος θεωρεί πως η εμπειρία του από τις Red Bull και Toro Rosso, και τώρα από τη Ferrari τον κάνουν ιδανικό οδηγό για μία νεοεισερχόμενη ομάδα, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται είναι επίσης κάτι το σημαντικό για τον ίδιο.

Νομίζω ότι η εμπειρία μου είναι ένα πλεονέκτημα. Επιπλέον, έχω δουλέψει στη Red Bull, σε μια εποχή που κέρδιζαν τα πάντα. Ήμουν ένας αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός προσομοιωτή. Έχω μάθει πάρα πολλά με αυτούς. Στη συνέχεια, ήμουν τρία χρόνια στην Toro Rosso, εκεί όπου απέδειξα πολλά πίσω από το τιμόνι. Δεν μπορώ να αγνοήσω την απόδοσή μου συγκριτικά με τον Ricciardo: τον νίκησα μία χρονιά. Τη δεύτερη χρονιά, ήταν πραγματικά σφικτά και σήμερα κερδίζει Grands Prix.

Στη Ferrari, συνεχίζω να μαθαίνω μια νέα φιλοσοφία, στη μεγαλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Μαθαίνω πολλά γύρω από τα τεχνικά του μονοθεσίου. Φυσικά, αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την Haas. Βγήκα εκτός από το grid, αλλά έμεινα σε μια ομάδα όπως η Ferrari και δουλεύω όλα τα Σαββατοκύριακα στον προσομοιωτή, γνωρίζοντας όλες τις αλλαγές στο set-up, οτιδήποτε έρχεται από το εργοστάσιο συν ότι τρέχω για τη Formula E.

Την ίδια ώρα που ο Vergne θέλει να γίνει επίσημος οδηγός, η αμερικανική ομάδα συνεχίζει να προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο της. Ο Gene Haas δηλώνει πως οι μηχανικοί του έχουν εργαστεί σωστά και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ώστε η ομάδα του να είναι έτοιμη τη στιγμή που χρειάζεται.

Εμείς κατασκευάζουμε μηχανολογικά εργαλεία, έτσι θέλουμε να είμαστε ικανοί να συμμετάσχουμε στο πιο δύσκολο μηχανοκίνητο άθλημα του κόσμου, επειδή, το να κατασκευάζεις εργαλεία, είναι επίσης μια δύσκολη επιχείρηση. Έχουμε την ομάδα στο NASCAR για πάνω από 10 χρόνια τώρα και είμαστε επιτυχημένοι: κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα. Καταλαβαίνουμε τους αγώνες και τους προσεγγίζουμε από μία διαφορετική ματιά σε σχέση με τους προκατόχους μας.

Όσο σημαντικό κι αν είναι να δημιουργείς τα δικά σου αυτοκίνητα και να έχεις την τεχνολογία, πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να κερδίζεις αγώνες. Το κοιτάμε αυτό από την πλευρά των αγώνων. Είμαστε στην πίστα για να αγωνιστούμε, και, για να το πετύχουμε αυτό, ψάξαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Δε λέω ότι θα ανταγωνιστούμε τη Mercedes και τη Ferrari, αλλά θα είμαστε έτοιμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχετικά, Vergne, Haas,schetika, Vergne, Haas