Προβλήματα αντιμετώπισε στο χθεσινό αγώνα ο Alonso. Με την τύχη του τα βάζει ο Raikkonen

Από την αρχή του αγώνα στο Μονακό, ο Fernando Alonso δεν έδειχνε να βρίσκεται σε μαχητική κατάσταση. Δεν ήταν μόνο η κακή του εκκίνηση, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο Ισπανός, αλλά και ο ρυθμός του που ήταν πολύ πιο αργός των Ricciardo και Raikkonen. Τελικά, υπήρχε εξήγηση γι’ αυτό.

Η F14 T αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αρχικά με το ERS, το οποίο σταμάτησε να δουλεύει και ξεκίνησε ξανά αργότερα, με δική του βούληση, και προς το τέλος του αγώνα με τα φρένα του μονοθεσίου. Παρά τα θέματα αυτά, ο Ισπανός επιμένει

πως η τέταρτη θέση ήταν το ταβάνι της Ferrari για το συγκεκριμένο Grand Prix.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας (ERS) δεν λειτούργησε, έτσι δεν είχα δύναμη μέχρι τη στροφή 3. Έφυγα καλά στην εκκίνηση, αλλά δεν είχα περισσότερη δύναμη να συνεχίσω. Οι McLaren πολεμούσαν και το σημείο (εκκίνησης) δεν είναι εντελώς ευθεία, οπότε ήμουν τυχερός που κανείς άλλος δεν με προσπέρασε.

Αν είχα διαθέσιμη δύναμη και πάλι θα έπρεπε να φρενάρω, γιατί δεν είχα χώρο. Προσπάθησα να πάω προς τα αριστερά, αλλά ο Kimi είχε ξεκινήσει καλά και έτσι δεν υπήρχε χώρος. Ήταν πιο αγχωτικό μετά την στροφή 1. Μεταξύ των στροφών 1 και 3 ήμουν πολύ, πολύ αργός και ανησυχούσα ότι θα έπρεπε να αποσυρθώ μετά από ένα γύρο. Και τότε ξαφνικά ο ηλεκτρικός κινητήρας άρχισε να δουλεύει.

Στο τέλος είχαμε κάποια προβλήματα φρένων. Το αυτοκίνητο φρέναρε μόνο με τα δεξιά φρένα, έτσι έπρεπε να κρατάω το τιμόνι προς τα αριστερά. Μόλις βρεθείς σε αυτή τη θέση, απλά να προσπαθείς να φέρεις με ασφάλεια το αυτοκίνητο στον τερματισμό και να πάρεις τους βαθμούς, αλλά προφανώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.

Η τέταρτη θέση ήταν το μέγιστο. Οι τρεις πρώτοι έδειξαν τις δυνατότητές τους και ότι ήταν πιο γρήγοροι από εμένα. Είμαι χαρούμενος με το Σαββατοκύριακο σε γενικές γραμμές. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, πολύ δύσκολος, αλλά έχω περισσότερους βαθμούς από ό,τι είχα (πριν την εκκίνηση).

Η ατυχία χτύπησε για μια ακόμη φορά τον έτερο πιλότο της Scuderia, Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, κερδίζοντας δυο θέσεις, ενώ μετά την εγκατάλειψη του Sebastian Vettel από turbo, βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τις Mercedes. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το δεύτερο safety car, όταν και τον χτύπησε ο Max Chilton, αναγκάζοντάς τον σε έξτρα pit-stop που τον έριξε πολύ πίσω.

Ο Raikkonen προσπάθησε να αναρριχηθεί στην κατάταξη, όμως ένα λάθος στην προσπάθειά του να περάσει τον Magnussen στη στροφή Grand Hotel, τον έστειλε στις μπαριέρες. Η Ferrari συνέχισε, όμως οι βαθμοί είχαν χαθεί οριστικά, ενώ οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπεύθυνο για το ατύχημα, επιπλήττοντας τον. Ο Kimi παραδέχθηκε πως ήταν διατεθειμένος να κάνει πολύ επιθετικές κινήσεις μετά το ατύχημα και πλέον περιμένει να αλλάξει η τύχη του στους ερχόμενους αγώνες.

Προσπάθησα να προσπεράσω στο εσωτερικό κράσπεδο και δεν μπόρεσα να πάρω τη στροφή. Κινήθηκε λίγο προς τα αριστερά (ο Magnussen) κι εγώ πέρασα πάνω από το κράσπεδο. Ο τοίχος ήταν πολύ κοντά και έπρεπε να κάνω όπισθεν. Όμως, δεν τον χτύπησα μέχρι να κάνω την όπισθεν. Σε εκείνο το σημείο δεν με ένοιαζε πραγματικά. Λίγοι βαθμοί για την όγδοη θέση ή μια 10η και 11η θέση, δεν κάνει καμία διαφορά για μένα.

Αυτή ήταν μια πολύ άτυχη μέρα για μένα, πραγματικά ήταν κρίμα μετά από μια καλή εκκίνηση και την τρίτη θέση. Το αυτοκίνητο είχε καλό χειρισμό και καλό ρυθμό. Λυπάμαι που ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί δουλεύουμε πολύ σκληρά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε αφού οι αντίπαλοί μας είναι ακόμη πολύ μπροστά, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση τα αποτελέσματα θα έρθουν, ίσως με λίγη περισσότερη τύχη.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα