Πωλείται μια σπάνια Mercedes-Benz 560 SEC AMG Special Koenig

18:47 4/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η συγκεκριμένη έκδοση της W126, όπως ήταν η κωδική ονομασία της συγκεκριμένης γενιάς αυτής της S-class, αποτέλεσε το κορυφαίο coupe, τόσο σε πολυτέλεια όσο και σε ισχύ, που είχε να επιδείξει η Mercedes-Benz στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Η παραγωγή της 560 SEC ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και τελείωσε αρχές της δεκαετίας του ’90, καθιστώντας το ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της εταιρίας.

Η 560 SEC AMG

που βλέπεις, είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, και ταυτόχρονα σπάνια, καθώς έχει περάσει από τα χέρια του Koenig, ενός γερμανικού βελτιωτικού οίκου, γνωστό ως και «Koenig Specials», ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πιο αξιοσέβαστους βελτιωτές εκείνης της εποχής, «δυναμώνοντας» πολλές Porsche, Lamborghini, Jaguar και Ferrari με κορυφαίο επίτευγμα του την biturbo Ferrari Testarrosa Koenig Competition των 1000 ίππων.

Η κλασική, πλέον, Mercedes 560 SEC AMG Special Koenig είναι μοντέλο του 1984 και έχει γράψει μόλις 27.000 χλμ. στο κοντέρ της, από τους δύο ιδιοκτήτες που είχαν την τύχη να την έχουν στην κατοχή τους τα προηγούμενα χρόνια. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 5,5 λίτρων ο οποίος, μετά τη συνεισφορά του Koenig, παράγει 390 άλογα και 500 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου 4G-Tronic.

Εξωτερικά είναι βαμμένο σε μαύρο μεταλλικό χρώμα ενώ το πρώτο πράγμα που σου αποσπάει την προσοχή είναι το επιβλητικό widebody και οι εντυπωσιακές ζάντες BBS Koenig Specials. Εσωτερικά, κυριαρχεί κλίμα πολυτελείας με μπεζ δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις παντού, ψυγείο ανάμεσα στα μπροστινά ηλεκτρικά bucket καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή καθώς και το αυθεντικό στερεοφωνικό. Μοναδική παραφωνία, ίσως, η αμφιβόλου αισθητικής καρώ επένδυση κάτω από το ταμπλό.

Η ιταλική αντιπροσωπεία διαθέτει προς πώληση το άλλοτε κορυφαίο γερμανικό πολυτελές coupe έναντι 200.000€.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα