Περισσότερες φωτογραφίες του Audi e-bike Wörthersee [w/video]

Η Audi έδωσε μερικές ακόμη φωτογραφίες αλλά και ένα video από το e-bike Wörthersee το οποίο το παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο Wörthersee. Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Audi είναι κατασκευασμένο από carbon και το πλαίσιο του ζυγίζει μόλις 1.6 κιλά ενώ το πίσω ψαλίδι από CFRP. Η κίνηση μεταφέρεται

στον πίσω τροχό μέσω μιας αλυσίδας με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει  2.3 kW (3.1 ίππων) και 250 Nm ροπής. Χωρίς τη μπαταρία, το ποδήλατο ζυγίζει 21 κιλά, έχοντας αναλογία 7 κιλών ανά ίππο. Η μπαταρία βρίσκεται στο πλαίσιο και ζυγίζει 5 κιλά. Είναι χωρητικότητας 530 Wh και φορτίζει πλήρως μέσω απλής οικιακής πρίζας μέσα σε 2.30 ώρες, ενώ μπορεί αντικατασταθεί από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 5 προγράμματα (Pure, Pedelec, eGrip, Wheelie και  Power Wheelie) όπου του επιτρέπουν τη χρήση ή όχι των πεντάλ δίνοντας του δυνατότητα να πιάσει τελική ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα.

Για να φρενάρει χρησιμοποιεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα ενώ στη μετάδοση της κίνησης υπάρχει ένα 9-τάχυτο υδραυλικό σύστημα διαδοχικών ταχυτήτων, παρόμοιας φιλοσοφίας με το R tronic του R8. Διαθέτει LED φώτα μπροστά και πίσω και στο τιμόνι υπάρχει ένας υπολογιστής με οθόνη αφής όπου ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα λειτουργίας αλλά και να δει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως ταχύτητα κίνησης, επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, κατανάλωση ενέργειας, γωνία κλίσης κτλ, ενώ συνεργάζεται και με το smartphone του αναβάτη μέσω WLAN. Μόλις ανέβει πάνω του αναβάτης, το  immobilizer απενεργοποιείται αυτόματα μέσω του smartphone ενώ η κάμερα του κινητού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να τραβήξει φωτογραφίες και video. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα