Παρίσι 2016: Mercedes E-Class All-Terrain και E43 Estate

Στο περίπτερο της Mercedes στο Παρίσι υπάρχει τόσο η E-Class All-Terrain όσο και η E43 Estate. Η πρώτη αποτελεί την πρόταση της εταιρίας με σήμα το αστέρι απέναντι στα Volvo V90 Cross Country και Audi A6 Allroad, Διαθέτει λίγο πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση σε σχέση

με την E-Class Estate έχοντας προστατευτικά πλαστικά, νέους προφυλακτήρες, ράγες οροφής και νέες ζάντες. Διαθέτει την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Air Body Control που προσφέρει μέχρι 35 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, αλλά και την δυνατότητα να ρυθμίζεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει μέχρι 156 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, όταν η ανάρτηση βρίσκεται ρυθμισμένη στην υψηλότερη ρύθμιση της.

Η εταιρεία έχει ρυθμίσει το σύστημα τετρακίνησης αποκλειστικά για την All-Terrain, φοράει ζάντες 19 ιντσών και διαθέτει ελαστικά κατάλληλα για την βελτίωση των ικανοτήτων εκτός δρόμου αλλά και την οδηγική άνεση σε κάθε είδους οδόστρωμα. Στο Dynamic Select προστέθηκε η επιλογή “All-Terrain” ανεβάζοντας σε πέντε τους διαθέσιμους τρόπους οδήγησης. Η νέα ρύθμιση, ρυθμίζει το αυτοκίνητο για off-road χρήση, επεμβαίνει στο ESP, το Active Yaw Control και ASC και ανυψώνει την ανάρτηση.

Αρχικά η E-Class All-Terrain θα προσφέρεται με τον νέο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρο ντίζελ της εταιρείας με 194 άλογα και 400Nm ροπής που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-tronic και κάνει τα 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα και έχει τελική 232 χλμ/ώρα, με μέση κατανάλωση 5,1 λίτρα/100 χλμ και ρύπους 137gr CO2. Αργότερα και μέσα στο 2017 θα προστεθεί δίπλα στην E220d 4MATIC All-Terrain θα προστεθεί και η E350d.

Η E43 AMG Estate από την άλλη φορά τον V6 3,0 λίτρων biturbo κινητήρα βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων 9G-Tronic και σύστημα τετρακίνησης αποδίδοντας 401 ίππους και 520 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,7 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητά 250 χλμ/ώρα.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα