Ότι χρειάζεται να ξέρεις για την Alpine Vision Concept

19:59 8/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Alpine παρουσίασε πριν 4 μήνες ένα ακόμη πρωτότυπο του σπορ μοντέλου της, το Vision Concept, το οποίο τελικά δεν έφερε στη Γενεύη.

Το αυτοκίνητο πρακτικά αποτελεί την έκδοση προ-παραγωγής του μοντέλου, που θα κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο στην έκθεση του Παρισιού, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Η Alpine το περιγράφει ως “ένα υψηλής απόδοσης, κομψό, ελαφρύ αυτοκίνητο

αφιερωμένο στην οδηγική απόλαυση στην αγνή της μορφή.”

Το Vision Concept μας δείχνει κατά 80% το μοντέλο παραγωγής και κίνηση παίρνει από έναν 1.800αρη TCe κινητήρα, που βασίζεται στον 1.600αρη του Clio RS, και συνδυάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles. Ο κινητήρας αποδίδει μεταξύ 250 και 300 ίππων, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Το εσωτερικό του είναι σύγχρονο, με οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας αλλά ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά και κλασικό, διαθέτοντας ρετρό ρολόι στο δεξί μέρος της οθόνης αφής και μεταλλικούς διακόπτες κάτω από αυτήν.

Ζυγίζει 1.100 κιλά με την καμπίνα να κάνει χρήση αλουμινίου, carbon, δέρματος, διαθέτει bucket καθίσματα και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας. Το μοντέλο θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Alfa Romeo 4C, Porsche 718 Cayman και Lotus Elise, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στο Dieppe, εκεί όπου ήταν η αρχική μονάδα παραγωγής της Alpine. Σήμερα το εργοστάσιο κατασκευάζεται τα Renault Sport μοντέλα, όπως και το ηλεκτρικό Bolloré Bluecar.

Keywords
Τυχαία Θέματα