Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τον αυτοκινητόδρομο που λαμπυρίζει στο σκοτάδι [w/video]

Πίσω το 2012, είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως οι Ολλανδοί θα ετοιμάσουν έναν δρόμο που θα λαμπυρίζει στο σκοτάδι και θα προβάλει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαθέτοντας δυναμική διαγράμμιση και άλλα όμορφα φουτουριστικά χαρακτηριστικά βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τότε, την ιδέα μπορεί να μην την πίστεψε κανείς, αλλά 1,5 χρόνο μετά, οι Ολλανδοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις ετοιμασίες. Συγκεκριμένα ένα τμήμα 500 μέτρων του αυτοκινητοδρόμου N329 διαθέτει διαγράμμιση που λαμπυρίζει στο σκοτάδι. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως η οδήγηση

στο σημείο αυτό, δίνει την ψευδαίσθηση στον οδηγό πως οδηγεί μέσα σε ένα παραμύθι. Οι γραμμές αυτές, μπορούν πλήρως φορτισμένες με το φως το ηλίου, να φωτίζουν έως και 8 ώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που να αναφέρει πότε θα τελειώσει το έργο.

Οι Ολλανδοί θέλουν στην αρχή να ενσωματωθούν στην επιφάνεια του δρόμου στοιχεία που θα είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία τα οποία θα φωτίζονται όταν ένα αυτοκίνητο διασχίζει τον δρόμο, ενημερώνοντας οπτικά τον οδηγό για τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, για αυτές του οδοστρώματος, όπως είναι η ολισθηρότητα, καθώς και για άλλους επερχόμενους κινδύνους. Τα στοιχεία θα ανάβουν μόνο όταν αντιληφθούν διερχόμενο όχημα, εξοικονομώντας ενέργεια ενώ πάνω σε αυτούς του αυτοκινητόδρομους, θα υπάρχουν και φορτιστές ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων.

https://www.youtube.com/watch?v=IBTx87xiscs

Keywords
Τυχαία Θέματα