Οι μαθηματικές ελπίδες του Vettel φρενάρουν τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari

Οι αριθμοί είναι αριθμοί και λένε πως ο Sebastian Vettel έχει μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα. Εμείς, φυσικά, γνωρίζουμε ότι ο Γερμανός ουσιαστικά βρίσκεται εκτός της μάχης και πως ο Lewis Hamilton έχει ήδη κατακτήσει τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο. Αυτό δεν το γνωρίζουμε μόνο εμείς, αλλά και η Ferrari, ωστόσο οι Ιταλοί μάλλον διατηρούν

ακόμα μερικές, ελάχιστες ελπίδες.

Ο Maurizio Arrivabene έχει παραδεχτεί πως ο Seb ουσιαστικά δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα, όμως ο επί κεφαλής της Scuderia λέει τώρα πως οι 66 βαθμοί από την κορυφή φρενάρουν τη Ferrari, στο να φέρει μια αναβαθμισμένη έκδοση του 059/4, καθώς θα είναι ο 5ος κινητήρας για φέτος, πράγμα που θα ρίξει τους Kimi Raikkonen και Vettel τουλάχιστον 10 θέσεις στην εκκίνηση.

Το σκεφτόμαστε και θα σας πω στο Austin τι θα κάνουμε. Φυσικά και η κατάσταση με τον Seb να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα αλλάζει λίγο τα πράγματα, μα πρέπει να κάνουμε την αντιστοιχία και να κοιτάξουμε αυτά που έχουμε πριν πάρουμε την τελική απόφαση.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας θα βοηθήσει τη Ferrari στο να πάρει δεδομένα για το power unit του 2016, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, όταν και λήγει η προθεσμία της FIA. Ο Arrivabene ρωτήθηκε, επίσης, και για την ανάγκη των team-orders, καθώς στη Ρωσία, οι Vettel και Raikkonen άλλαξαν τις θέσεις τους, αλλά χωρίς την παρέμβαση της Ferrari.

Δεν σκεφτόμασταν το πρωτάθλημα σε εκείνο το σημείο του αγώνα και άλλαξαν τις θέσεις μεταξύ του, έτσι δεν υπήρξε ανάγκη. Η στιγμή μπορεί να έρθει και θα εξετάσουμε την κατάσταση διαφορετικά, αλλά στη Ρωσία δεν ήταν απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα