Οι γόμες της Pirelli για το GP της Ρωσίας

Η Pirelli μετά την ανακοίνωση για τις διαθέσιμες γόμες που θα φέρει στο πρώτο GP της ερχόμενης χρονιάς αλλά και για τα δύο επόμενα, ανακοίνωσε και τις γόμες που οι ομάδες θα έχουν στην διάθεσή τους στο Ρώσικο Gran Prix.

Εκεί ο Ιταλός κατασκευαστής ελαστικών θα προσφέρει την μέση (λευκό χρώμα), την μαλακή (κίτρινο χρώμα) και την πολύ μαλακή (κόκκινο χρώμα). Επιπλέον, τα δύο σετ που ορίζονται για τον αγώνα είναι η μέση και η μαλακή γόμα, μία

εκ των οποίων πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή από κάθε οδηγό.

Το τρίτο σετ θα είναι η πολύ μαλακή γόμα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις κατατακτήριες. Οι οδηγοί που πέρασαν στο Q3 θα πρέπει να επιστρέψουν το συγκεκριμένο σετ μετά από το τέλος των κατατακτήριων, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί που αποκλείστηκαν είτε από το Q2 είτε από το Q3 θα κρατήσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής γόμας για να το χρησιμοποιήσουν αν θέλουν στον αγώνα.

Δελτίο Τύπου

PIRELLI ANNOUNCES COMPOUND CHOICES AND MANDATORY SETS FOR THE 2016 RUSSIAN GRAND PRIX

Milan, January 14, 2016 – Pirelli will bring the following three compounds to the fourth round of the 2016 Formula One season in Russia (April 28-May 1):

P Zero White mediumP Zero Yellow softP Zero Red supersoft

These are the tyres that Pirelli has said must be used at some point in the race:

One set of P Zero White mediumOne set of P Zero Yellow soft.

Each driver must have both these sets available for the race, and must use at least one of them.

There are the tyres assigned for Q3 in qualifying:

One set of P Zero Red supersoft

Following on from the 2016 regulations, each driver must save for Q3 one set of the softest of the three nominated compounds. This set will be given back to Pirelli after Q3 for those who qualify in the top 10, but the remaining drivers will keep it for the race – as is the case currently.

The teams are free to choose the remaining sets; making up 13 sets in total for the weekend.

Keywords
Τυχαία Θέματα